Jumari de soia

Cu o seara inainte inmuiem 100 g cubulete uscate de soia in 300 ml apa, apoi punem la frigider. A doua zi, dimineata, ii turnam zeama intr-un pahar,

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 g soia cubulete
  • 2 lingurite condiment de soia
  • 120 ml de ulei

Mod de preparare

Cu o seara inainte inmuiem 100 g cubulete uscate de soia in 300 ml apa, apoi punem la frigider. A doua zi, dimineata, ii turnam zeama intr-un pahar, apoi clatim.

Punem peste ea 2 lingurite de condiment special pentru soia, apoi turnam turnam peste ea atata apa, cata zeama a fost turnata de pe ea. Scuturand, lasam sa se inmoaie in continuare pana le folosim. La soia selectionata, de calitate, nu este nevoie sa aruncam apa de pe ea.

Inmuierea se face intr-un vas cat mai mare, cu gura cat mai larga, pentru ca cubuletele de soia pot absorbi apa condimentata in mod uniform, doar daca sunt puse una langa alta.

Se amesteca cel putin odata, pentru ca, apa condimentata sa fie cat mai bine absorbita. In cazul folosirii cuburilor de soia de calitate, tratate cu enzime si care nu contine oxizi de carbon , cel mai bine este sa fie puse direct in tigaie, si inmuiate in apa condimentata prescrisa, pana se prajesc.

Cuburile de soia umflate, impreuna cu apa pentru inmuiat, se fierb la foc mic, sub capac, amstecand de cate ori, pana se evapora toata apa.

Cand incepe deja sa clocoteasca, adaugam 120 ml ulei de gatit, si, amestecand continu, prajim pe foc mai iute, pana ce devin rosiatice deschis.

Luam jos de pe foc si mai amestecam un timp, pana absoarbe uleiul ramas. Sa avem grija sa nu-l prajim prea tare pentru ca va deveni tare.

Daca se usuca in timpul prajirii, mai adaugam putin ulei, pentru ca, doar atunci va avea un gust bun, daca la suprafata va luci uleiul cand este gata.

Jumarile crocante se servesc calde, cu paine proaspata. Se consuma cu cepa verde, ardei verzi si rosii, sau ridichi si iarna cu muraturi.

Jumarile se servesc totdeauna proaspete, intrucat, daca se racesc, devin tari, de neconsumat.

Pofta buna!

Alte retete culinare recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Ciorba de salata verde
2
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
3
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
4
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
5
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Parteneri
Reteta de desert duo ciocolata neagra si piersici de gradina
Bucataras.RO

Reteta de desert duo ciocolata neagra si piersici de gradina

Imi plac deserturile astea la pahar, sunt si aratoase si delicioase si poti sa faci o multime de combinatii. De data asta am...

Reteta de desert duo ciocolata neagra si piersici de gradina
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola