Jumari de soia

Cu o seara inainte inmuiem 100 g cubulete uscate de soia in 300 ml apa, apoi punem la frigider. A doua zi, dimineata, ii turnam zeama intr-un pahar,

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 g soia cubulete
  • 2 lingurite condiment de soia
  • 120 ml de ulei

Mod de preparare

Cu o seara inainte inmuiem 100 g cubulete uscate de soia in 300 ml apa, apoi punem la frigider. A doua zi, dimineata, ii turnam zeama intr-un pahar, apoi clatim.

Punem peste ea 2 lingurite de condiment special pentru soia, apoi turnam turnam peste ea atata apa, cata zeama a fost turnata de pe ea. Scuturand, lasam sa se inmoaie in continuare pana le folosim. La soia selectionata, de calitate, nu este nevoie sa aruncam apa de pe ea.

Inmuierea se face intr-un vas cat mai mare, cu gura cat mai larga, pentru ca cubuletele de soia pot absorbi apa condimentata in mod uniform, doar daca sunt puse una langa alta.

Se amesteca cel putin odata, pentru ca, apa condimentata sa fie cat mai bine absorbita. In cazul folosirii cuburilor de soia de calitate, tratate cu enzime si care nu contine oxizi de carbon , cel mai bine este sa fie puse direct in tigaie, si inmuiate in apa condimentata prescrisa, pana se prajesc.

Cuburile de soia umflate, impreuna cu apa pentru inmuiat, se fierb la foc mic, sub capac, amstecand de cate ori, pana se evapora toata apa.

Cand incepe deja sa clocoteasca, adaugam 120 ml ulei de gatit, si, amestecand continu, prajim pe foc mai iute, pana ce devin rosiatice deschis.

Luam jos de pe foc si mai amestecam un timp, pana absoarbe uleiul ramas. Sa avem grija sa nu-l prajim prea tare pentru ca va deveni tare.

Daca se usuca in timpul prajirii, mai adaugam putin ulei, pentru ca, doar atunci va avea un gust bun, daca la suprafata va luci uleiul cand este gata.

Jumarile crocante se servesc calde, cu paine proaspata. Se consuma cu cepa verde, ardei verzi si rosii, sau ridichi si iarna cu muraturi.

Jumarile se servesc totdeauna proaspete, intrucat, daca se racesc, devin tari, de neconsumat.

Pofta buna!

Alte retete culinare recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini tarte cu ciocolata si capsuni

Mini tarte cu ciocolata si capsuni

Deserturi de vara Aceste minitarte sunt usor de preparat, foarte delicioase si foarte frumusele. Am cautat mai multe retete...

Mini tarte cu ciocolata si capsuni
Reteta de prajitura pufoasa din albusuri cu capsuni si afine

Reteta de prajitura pufoasa din albusuri cu capsuni si afine

Reteta de prajitura pufoasa din albusuri cu capsuni si afine
Mancarica de galbiori cu smantana

Mancarica de galbiori cu smantana

O mancarica pe cat de simpla, pe atat de savuroasa, mai ales daca sunteti fani ciuperci de padure. Pofta buna!

Mancarica de galbiori cu smantana
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
1
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Prajitura cu cirese
2
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Coltunasi cu cirese
3
Gogosi

Coltunasi cu cirese

coltunasii sunt un desert obligatorui in meniul oricarui copil. Fie ca ii prepari cu cirese, capsuni, caise sau prune, ei...

Coltunasi cu cirese
Cozonac Mariana
4
Cozonac

Cozonac Mariana

ALUATUL: 1. Am topit untul pe foc sau electric, impreuna cu uleiul. Untul trebuie topit pana putin de tot se rumeneste, si...

Cozonac Mariana
Rețetă super simplă și super delicioasă - Plăcinte la tigaie cu brânză și cașcaval
5
Retete culinare

Rețetă super simplă și super delicioasă - Plăcinte la tigaie cu brânză și cașcaval

Culinar prezintă azi o rețetă super simplă și super delicioasă de placinte la tigaie cu branza si cascaval. O gustare...

Rețetă super simplă și super delicioasă - Plăcinte la tigaie cu brânză și cașcaval
Parteneri
Cheesecake cu dulceata de afine (fara coacere)
Bucataras.RO

Cheesecake cu dulceata de afine (fara coacere)

Inca de cand am citit articolul "My blueberry nights - starile unei fete ce iubeste tarta cu afine" postat de catre Adinuta,...

Cheesecake cu dulceata de afine (fara coacere)
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Chec cu cirese - desert pentru toata familia
ReteteCulinare.RO

Chec cu cirese - desert pentru toata familia

Checul cu cirese este un desert delicios si usor de preparat, ideal pentru zilele de vara. Cu un aluat pufos si aromat,...

Chec cu cirese - desert pentru toata familia
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia