Ochiuri romanesti, o reteta traditionala romaneasca, ideala pentru mic dejun.
Ochiurile romanesti se fac asa: intr-o cratita de 2 litri se pune apa sa fiarba impreuna cu o lingurita rasa de sare si 2 linguri otet. Cu ceasca se da drumul mai usor oului sa alunece chiar la suprafata apei. Cu fiecare ou se procedeaza la fel. Se fierbe fiecare numai unul doua minute pana cand se coaguleaza albusul, galbenusul ramanand moale. Se scot cu spumiera scurse bine de apa. Se aseaza pe o farfurie, iar deasupra se pot pune bucatele de unt si patrunjel taiat marunt.
Ochiurile romanesti se sservesc imediat, fierbinti.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii