Se fierb ouale in apa cu sare zece minute, dupa care se tin cateva minute in apa rece. Se curata de coaja, se taie in doua pe lung. Se separa galbenus
Se fierb ouale in apa cu sare zece minute, dupa care se tin cateva minute in apa rece. Se curata de coaja, se taie in doua pe lung. Se separa galbenusurile, iar albusurile se pun pe un platou. Galbenusurile se zdrobesc bine cu o furculita, se amesteca apoi cu miezul de la o felie de franzela inmuiata in lapte dulce, cu 100 g parmezan ras si cu galbenusul crud. Amestecul se sareaza si se pipereaza dupa gust, se omogenizeaza si se umplu albusurile cu el.
Se unge o forma cu unt, se presara cu pesmet si se pun albusurile departate unele de altele. Se acopera cu cascaval dat pe razatoare si se introduce forma in cuptorul cald pana cand ouale se rumenesc usor.
Se scot, se pun pe un platou ornat cu frunze de salata verde si jumatati de rosii sau de gogosar crud. Se servesc imediat.
Alte preparate culinare recomandate
Musaca de vinete
Tocanita de pui
Ardei umpluti
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii