Quiche cu spanac si rosii

Quiche cu spanac si rosii imbina in mod delicios si armonios ingrediente sanatoase.

Complexitate
redusa
Quiche cu spanac si rosii

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250g faina
  • 200g unt
  • 1 ou
  • Un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg spanac proaspat
  • 250g branza telemea de capra
  • 100g smantana
  • 5 oua
  • 1 lingura faina
  • 1 ou
  • 2 linguri cascaval ras
  • 2 rosii medii

Mod de preparare

Pentru aluat se framanta toate ingredientele si se lasa la rece pentru o jumatate de ora.

Spanacul proaspat se opareste si se toaca marunt, apoi se asezoneaza cu sare si piper.

Branza si smantana se amesteca bine intr-un bol, eventual cu mixerul, se adauga galbenusurile, faina si la sfarsit albusurile batute. Se amesteca usor si se mai potriveste de sare.

Din aluat se va intinde o foaie, care se va aseza pe o forma unsa, astfel incat sa acopere si peretii formei. Intepati aluatul cu o furculita din loc in loc. Asezati peste aluat spanacul, apoi crema de branza si smantana.

Oul se bate si se adauga pe branza . La sfarsit presarati cu cascavalul ras si asezati rondelele de rosii.

Puneti la cuptor, la 180C pentru 45-50 minute, pana se rumeneste.


Se poate servi atat cald cat si rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori