Quiche cu spanac si rosii imbina in mod delicios si armonios ingrediente sanatoase.
Pentru aluat se framanta toate ingredientele si se lasa la rece pentru o jumatate de ora.
Spanacul proaspat se opareste si se toaca marunt, apoi se asezoneaza cu sare si piper.
Branza si smantana se amesteca bine intr-un bol, eventual cu mixerul, se adauga galbenusurile, faina si la sfarsit albusurile batute. Se amesteca usor si se mai potriveste de sare.
Din aluat se va intinde o foaie, care se va aseza pe o forma unsa, astfel incat sa acopere si peretii formei. Intepati aluatul cu o furculita din loc in loc. Asezati peste aluat spanacul, apoi crema de branza si smantana.
Oul se bate si se adauga pe branza . La sfarsit presarati cu cascavalul ras si asezati rondelele de rosii.
Puneti la cuptor, la 180C pentru 45-50 minute, pana se rumeneste.
Se poate servi atat cald cat si rece.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii