Perfect pentru ocazii speciale sau doar pentru gurmanzi, quiche-ul lorraine cu emmentaler Delaco este o delicatesa! Iata ce trebuie sa faci pentru a pregati aceasta reteta delicioasa.
Perfect pentru ocazii speciale sau doar pentru gurmanzi, quiche-ul lorraine cu emmentaler Delaco este o delicatesa! Iata ce trebuie sa faci pentru a pregati aceasta reteta delicioasa.
Pentru aluat, se cerne faina pe masa de lucru. In mijlocul gramajoarei de faina se face o gaura in mijloc, in care se pun untul, galbenusul, sarea si apa cu gheata, amesetecand bine. Cu mainile framantam incet si constant pana ce compozitia devine un aluat neted. Din acest aluat se formeaza o bila, pe care o infasuram in folie si o punem la frigider jumatate de ora.
Dupa cele 30 de minute, rulam aluatul mai mare decat forma de quiche, il punem intr-o forma neunsa, apasam marginea, taiem surplusul de aluat si inteapam de mai multe ori cu furculita.
Pentru ca blatul sa isi pastreze forma, aseazam intr-o tava o hartie de copt, peste care presaram pastai uniform si-l lasam la copt 15min, in cuptorul incins la 200°C.
Intre timp, taiem baconul in cubulete de 4mm si-l prajim in 10 g de unt topit. Separat, amestecam bine smantana, ouale, cascavalul, condimentele si verdeturile.
Cand s-a copt, scoatem aluatul din cuptor, indepartam foaia de copt si pastaile, presaram baconul si adaugam compozitia de smantana, oua si cascaval
Quiche-ul Lorraine se coace in cuptorul incins la 175 °C, timp de 35 - 40 minute. Cand s-a rumenit frumos se scoate si se serveste celor dragi.
Pofta buna!
Quiche Lorraine cu emmentaler Delaco se serveste cald.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseDaca si Matei a zis ca e extraordinara ciorba asta, eu nu mai adaug nimic. Doar va spun cum am pregatit-o. :)
Ciorba radauteanaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii