Pentru a prepara aceasta reteta de miel cu galuste sunt necesare urmatoarele ingrediente: morcov, ceapa, carne de miel, patrunjel, unt, faina, sare, marar, franzela, lapte.
Carnea de miel se taie in bucatele si se pune la fiert intr-ul litru de apa rece, cu sare. Cand da in clocot, se ia spuma de 2-3 ori. Se adauga morcovul, ceapa si patrunjelul.
Se lasa sa fiarba incet si se acopera cratita doar pe 3-4 din suprafata. Prajeste separat intr-o cratita fara sa se rumeneasca o lingura cu unt si una cu faina. Apoi, se stinge cu zeama in care a fiert carnea. Se lasa sa dea cateva clocote. Sosul trebuie sa fie gros ca o smantana si fara colocoase. Aceasta se toarna peste carne dupa ce s-a scos in prealabil zarzavatul. Se mentine pe foc mic fara sa mai fiarba, timp in care se pregatesc galustele.
Se taie feliile de franzela cubulete si peste ele se toarna laptele. Apoi, se adauga uleiul, ouale, praful de sare si faina astfel incat sa se obtina un alut compact si potrivit de tare. Se ia cu lingura din aceasta compozitie si se pune intr-o cratita cu apa fierbinte.
Galustele trebuiesc lasate sa dea un clocot, dupa care se scot, se pun in castron iar peste ele se toarna amestecul fierbinte cu carnea de miel..
Poate fi servit imediat.
Alte retete recomandate:
Ciulama de ciuperci
Spanac
Ardei umpluti
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiEu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataFeijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...
Feijoada - tocana braziliana cu fasoleCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouDelicioase, in orice sezon :X Multumesc pentru reteta, Corina! :-*
Placinte ardelenestiOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii