Bulzul este o mancare apreciata si foarte cunoscuta, iar acum poti sa o pregatesti pe gratar. Faina de malai ajuta la digestie are nenumarate proprietati, iar pe gratar ii vei da un aer sofisticat.
Aceasta reteta de bulz copt pe gratar este inedita si gustoasa. Pentru a prepara bulz se cerne malaiul in apa fiarta cu sare si se amesteca. Se lasa sa fiarba 15-20 de minute, amestecand continuu. Se rastoarna mamaliga pe un blat de lucru si se taie cu ata in patru. Din fiecare sfert de mamaliga se modeleaza cate o bila, in milocul careia se asaza putina branza. Se formeaza bulzul rotund sau dreptunghiuri daca doriti (se prajeste uniform pe gratar), apoi se pune la copt pe gratarul incins, pana cand prinde o crusta maronie.
Bulzul copt pe gratar se serveste cald ca si garnitura.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii