Ciupercile cu mamaliguta de gris sunt un preparat foarte gustos. Mai aveti nevoie de malai, lapte, alune, ulei, unt si parmezan pentru aceasta mancare.
Ciuperci cu mamaliguta de gris se prepara astfel: se curate ciupercile, apoi se taie in bucati mari, care se calesc in ulei impreuna cu ceapa tocata marunt. Se adauga apoi alunele sfaramate, sare, piper si se lasa pe foc mic 2-3 minute. Separat, se amesteca laptele impreuna cu supa de pui, la foc, apoi, cand incepe sa fiarba, se toarna grisul, in ploaie. Se amesteca bine, sa nu se formeze cocoloase, se adauga patrunjelul tocat si 50 gr parmezan ras. Se adauga untulul si sarea cand mamaliga este aproape fiarta.
Mamaliga se serveste fierbinte cu ciupercile si parmezanul ras.
Alte retete:
Ciuperci la cuptor
Cartofi la cuptor
Papanasi
Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.
Paste cu sos de rosii si busuiocPentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...
Tarta cu piersiciPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieAceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)O reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...
Gogosari in sosE toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...
Gogosari cu conopida si struguri
Comentarii