Crema de malai

Crema de malai este o reteta veche dar foarte gustoasa. Se prepara usor, la fel ca retetele cu mamaliga si este o mancare satioasa.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr malai
  • 1
  • 5 l apa
  • 3 morcovi
  • 2 cepe
  • 300 gr hribi
  • ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Crema de malai este o reteta veche dar foarte gustoasa. Se prepara usor, la fel ca retetele cu mamaliga si este o mancare satioasa. Se pune la fiert apa cu sare, iar separats e curata morcovii, se taie marunt sis e pun la fiert. Se toaca ceapa marunt, apoi se pune la inabusit in ulei. Se adauga hribii taiati in bucati mai mari, putina sare si piper dupa gust. Se lasa sa fiarba pe foc mic, acoperit, pana se fac ciupercile. Cand apa clocoteste se adauga malaiul in ploaie si se amesteca continuu cu un tel. Se lasa la fiert, se adauga morcovii si amestecul de ciuperci, dupa care se lasa sa mai fiarba un minut.


Crema de malai se serveste fierbinte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
2
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Gogosari in sos
3
Romania

Gogosari in sos

O reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...

Gogosari in sos
Gogosari cu conopida si struguri
4
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri
Ghiveci calugaresc de vinete
5
Romania

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete