Galuste din malai

Laptele se pune la fiert, impreuna cu 30 gr unt, sare si o jumatate lingurita frunze de romarin. Se toarna malaiul in ploaie cand incepe sa clocoteasc

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru galuste:
  • 450 ml lapte
  • 60 gr unt
  • 2 linguri ace de rozmarin
  • 120 gr malai
  • 1 ou
  • sare
  • Pentru sos:
  • 800 gr rosii in bulion
  • 2 tulpini de telina
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 150 ml supa de legume
  • piper

Mod de preparare

Laptele se pune la fiert, impreuna cu 30 gr unt, sare si o jumatate lingurita frunze de romarin. Se toarna malaiul in ploaie cand incepe sa clocoteasca laptele si se fierbe mamaliga, amestecand mereu. Se lasa putin la racit, apoi se adauga oul batut, untul ramas si se fac galuste din acest amestec, care se pun la fiert in apa sarata, clocotita. Separat, se fierb ingredientele pentru sos, se rumenesc galustele in uleiul amestecat cu unt si se servesc calde cu sos presarat cu rozmarin.


Acest fel de mancare se serveste cald.
Alte retete culinare:
Friptura de vita la cuptor
Legume la cuptor
Placinta de dovleac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci