Kotlovina

Kotlovina este o mancare tipic croata. Carnea marinata este foarte aromata, si merge perfect servita langa o mamaliga.

Timp pregatire
200 minute
Complexitate
ridicata
Kotlovina

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 500 gr carne porc (de preferat gusa sau parte din cap)
  • 300 gr carnati
  • 300 gr cotlet de porc
  • 6 cepe
  • 3 ardei
  • 500 gr rosii
  • vegeta
  • boia de ardei dulce
  • piper
  • sare
  • 1 capatana usturoi
  • 1 pahar vin alb
  • 1 lg ulei
  • 500 gr cartofi
  • foi dafin

Mod de preparare

Mod preparare:

Carnea se lasa la marinat cu piper boia, 3 catei usturoi,sare,ulei ,vegeta ,2 foi dafin si cativa stropi de vin.(trebuie lasata cateva ore sau o noapte).
Discul se incince bine se unge si punem carnea de jur imprejur lui ,adaugam si carnatii .
Curatam ,ceapa ,ardeii se toaca marunt si se pun in mijlocul discului cu 100 ml ulei.
Cartofii se curate si se taie felii mai groase.
Cand ceapa si ardeii incep sa devina aurii,punem rosiile tocate sau date prin razatoare, adaugam carfofii si o ceasca de apa, condimentam cu sare, piper vegeta dupa gustul nostru .
Carnea se intoarce pe ambele parti ptr a se face bine, si se stropeste cu vin
Cand este aproape facuta se pune ustoroiul si se pune pe platou se poate servi cu mamaliga .


Kotlovina este un fel de mâncare de specialitate din regiunea Zagorje in apropiere de capitala Zagreb. Acesta este pregătit într-un vas special conceput ,eu m am adaptat si am folosit un disc .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide