Kotlovina este o mancare tipic croata. Carnea marinata este foarte aromata, si merge perfect servita langa o mamaliga.
Mod preparare:
Carnea se lasa la marinat cu piper boia, 3 catei usturoi,sare,ulei ,vegeta ,2 foi dafin si cativa stropi de vin.(trebuie lasata cateva ore sau o noapte).
Discul se incince bine se unge si punem carnea de jur imprejur lui ,adaugam si carnatii .
Curatam ,ceapa ,ardeii se toaca marunt si se pun in mijlocul discului cu 100 ml ulei.
Cartofii se curate si se taie felii mai groase.
Cand ceapa si ardeii incep sa devina aurii,punem rosiile tocate sau date prin razatoare, adaugam carfofii si o ceasca de apa, condimentam cu sare, piper vegeta dupa gustul nostru .
Carnea se intoarce pe ambele parti ptr a se face bine, si se stropeste cu vin
Cand este aproape facuta se pune ustoroiul si se pune pe platou se poate servi cu mamaliga .
Kotlovina este un fel de mâncare de specialitate din regiunea Zagorje in apropiere de capitala Zagreb. Acesta este pregătit într-un vas special conceput ,eu m am adaptat si am folosit un disc .
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii