Se pune apa impreuna cu sarea pe foc si se adauga in ploaie malaiul cand incepe sa fiarba apa. Eu il pun de la inceput cat e apa rece, tot in ploaie,
Se pune apa impreuna cu sarea pe foc si se adauga in ploaie malaiul cand incepe sa fiarba apa. Eu il pun de la inceput cat e apa rece, tot in ploaie, si amestec in continuu, asa sigur nu ies cocoloase. Se face o mamaliga mai moale. Se unge o tava cu unt din blesug, se aseaza un strat mai subtire de mamaliga intinzand-o cu ajutorul unei linguri de lemn, apoi un rand de branza sfaramata sau rasa si cateva bucatele de unt peste tot, iar branza si unt si ultimul rand de mamaliga. Nu va zgarciti la branzeturi ca sa iasa treaba buna. Se fac cateva cuiburi cu ajutorul unei linguri si se pun oua in ele. Daca aveti oua de tara e nemaipomenit. Se bat bine ouale cu smantana si iaurtul, se varsa peste mamaliga si se rade deasupra cascaval. Se da la cuptor pana de rumeneste frumos deasupra.
Se serveste fierbinte.
Alte retete recomandate:
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeHranitor si dietetic!!!
Supa crema de legume si ardei coptO prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!
Prajitura cu piure de castaneIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii