Mamaliga cu de toate la cuptor

Se pune apa impreuna cu sarea pe foc si se adauga in ploaie malaiul cand incepe sa fiarba apa. Eu il pun de la inceput cat e apa rece, tot in ploaie,

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Mamaliga cu de toate la cuptor

Ingrediente

  • 400 g malai
  • 1
  • 5 l apa
  • Sare
  • Branza de burduf
  • Smantana
  • Branza grasa si untoasa de oaie
  • Oua
  • Lapte sau iaurt gras
  • cascaval

Mod de preparare

Se pune apa impreuna cu sarea pe foc si se adauga in ploaie malaiul cand incepe sa fiarba apa. Eu il pun de la inceput cat e apa rece, tot in ploaie, si amestec in continuu, asa sigur nu ies cocoloase. Se face o mamaliga mai moale. Se unge o tava cu unt din blesug, se aseaza un strat mai subtire de mamaliga intinzand-o cu ajutorul unei linguri de lemn, apoi un rand de branza sfaramata sau rasa si cateva bucatele de unt peste tot, iar branza si unt si ultimul rand de mamaliga. Nu va zgarciti la branzeturi ca sa iasa treaba buna. Se fac cateva cuiburi cu ajutorul unei linguri si se pun oua in ele. Daca aveti oua de tara e nemaipomenit. Se bat bine ouale cu smantana si iaurtul, se varsa peste mamaliga si se rade deasupra cascaval. Se da la cuptor pana de rumeneste frumos deasupra.


Se serveste fierbinte.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci