Mamaliga cu ochiuri si branzeturi

Pentru mamaliga cu ochiuri si branzeturi se pune la fiert laptele indoit cu apa, din care se face o mamaliga potrivit de moale. Cand este gata, se adauga smantana si branza.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g malai
  • 1 l lapte indoit cu apa
  • sare
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri smantana
  • 2 linguri branza
  • 6 oua
  • unt proaspat cat o nuca.

Mod de preparare

Pentru mamaliga cu ochiuri si branzeturi se pune la fiert laptele indoit cu apa, din care se face o mamaliga potrivit de moale. Cand este gata, se adauga untul, smantana si branza. Se unge cu unt o forma rezistenta la foc, se asaza mamaliga, se netezeste deasupra, apoi cu dosul unei linguri muiate in unt topit, se fac cuiburi de marimea unui ou. Se sparge cate un ou in fiecare cuib, se pun deasupra cateva bucatele de unt si se da la cuptor pana incepe sa se prinda albusul.


Mamaliga cu ochiuri se serveste in forma.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori