Mamaliguta cu branza si oua la cuptor

Se pune malaiul la fiert in apa clocotita si se face o mamaliga mai pripita. Se toarna o parte din ea sub forma de strat intr-o forma unsa, apoi se p

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 5 I apa
  • 500 gr malai
  • sare
  • 300 gr branza de orice fel
  • 5-6 oua
  • 100 gr unt

Mod de preparare

Se pune malaiul la fiert in apa clocotita si se face o mamaliga mai pripita. Se toarna o parte din ea sub forma de strat intr-o forma unsa, apoi se pune un strat de branza si se acopera cu restul de mamaliga. Se introduce vasul in cuptor pentru 20 de minute. Dupa ce se scoate din cuptor, se apasa din loc in loc cu dosul unui polonic inmuiat in unt topit, facand adancituri pentru fiecare ou. Se pune untul in aceste adancituri si se sparge cate un ou. Se introduce din nou in cuptor vasul, pana se intaresc albusurile.


Se serveste mancarea direct din vasul in care s-a pregatit.

Alte retete:

Saratele Friptura de vita la cuptor Placinta de dovleac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc