Mamaliguta cu cascaval si sos de rosii

Se pune laptele la fiert iar cand da in clocot se pune malaiul si grisul si se lasa sa fiarba, apoi se amesteca bine cu facaletul pana se desprinde d

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 gr malai
  • 2 linguri gris
  • 1 I lapte
  • 2 linguri sos de rosii
  • 200 gr cascaval
  • 50 gr unt

Mod de preparare

Se pune laptele la fiert iar cand da in clocot se pune malaiul si grisul si se lasa sa fiarba, apoi se amesteca bine cu facaletul pana se desprinde de pe vas. Se unge o forma cu unt, se rastoarna mamaliga in forma si se introduc in ea felii subtiri de cascaval si bucatele de unt. Se toarna sosul de rosii si se presara cascaval ras. Se introduce in cuptor pentru jumatate de ora.


Se serveste fierbinte.

Alte retete culinare:

Mancare de mazare cu sos de rosii Cartofi la cuptor Ciulama de ciuperci cu mamaliguta

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc