Am pregatit iepure in foarte multe feluri, dar acesta-i preferatul meu. Am incercat sa evadez din banala reteta de iepure la cuptor si sa fac o tocanita cu sos alb.
Lasa fileurile la marinat cca o ora, intr-un castron cu 2 linguri de ulei de masline sau struguri, cele 2 linguri de fresh de lamaie, 3-4 firicele de cimbru proaspat si putina sare.
Pune supa de pui pe foc si poseaza pulpele de iepure in aceasta, cca o ora. Daca nu ai supa de pui, atunci pune 2 litri de apa pe foc, impreuna cu 2 morcovi, 1 telina, 1 praz sau o ceapa, 2 bucati de pastarnac si sare. Astfel iepurele va prinde gust mult mai bun.
Taie ciupercile in 4, toaca ceapa cubulete, iar usturoiul taie-l in 2, pe lungime. Adauga unt si ulei de masline intr-o tigaie incapatoare.
Cand s-a incins uleiul soteaza ceapa, usturoiul si cimbru pentru cateva zeci de secunde. Adauga ciupercile si potriveste de sare si piper alb. Scoate usturoiul inainte sa devina maro. Stinge cu vinul alb si lasa-l sa se reduca.
Adauga putina supa din cea in care se poseaza iepurele si amesteca.
Las-o sa se reduca si adauga smantana.
La scurt timp adauga si 1 lingura si 1/2 de mustar cu miere sau cu boabe. Amesteca bine.
Ia apoi tigaia de pe foc.
Odata posate, scoate pulpele de iepure pe un tocator si lasa-le sa se raceasca putin. De indata ce s-au mai racit, scoate carnea de pe oase.
Taie file-urile de iepure rondele si incinge putin ulei de masline intr-o tigaie.
Adauga cuburile de pancetta sau bacon si soteaza-le impreuna cu file-urile. Adauga la sfarsit si carnea de pe pulpele posate.
Cand au devenit aurii, le punem in tigaie peste ciuperci.
Pune inapoi tigaia pe foc mic.
Toaca patrunjelul si coriandrul si adauga-le in tigaie. Daca nu ai coriandru proaspat, poti renunta la el. La sfarsit de tot, adauga si scortisoara.
Poti servi acest preparat cu cartofi natur, gnocchi proaspeti sau chiar paste proaspete.
Eu le voi servi alaturi de o portie de fettuccine. Imi place la nebunie aceasta combinatie.
Urmareste intregul mod de preparare si in reteta video. Pofta buna!
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaPentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilieDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatLaurențiu-Ionel de când a ”aterizat” în casa Zmelior, nu are odihnă;) Așa că acum l-am supus la noi teste;) Se pare...
Fasole verde cu ciocănele de pui la MulticookerIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii