Reteta inghetata de vanilie

Portii
7
Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa
Reteta inghetata de  vanilie

Ingrediente

  • 500 ml smântână lichidă (minim 30% grăsime)
  • 400 ml lapte integral
  • 200 g zahăr
  • 6 game amidon de porumb (făină de porumb)
  • 1 linguriță extract de vanilie sau 1 pastaie de vanilie (tăiată pe lungime și semințele scoase)

Mod de preparare

Într-o cratiță medie, amestecă amidonul de porumb cu o cantitate mică de lapte, suficient cât să formeze o pastă omogenă, fără cocoloașe.
Adaugă restul de lapte în cratiță, împreună cu smântâna și zahărul. Amestecă bine pentru a combina ingredientele.

Pune cratița pe foc mediu și aduce amestecul la punctul de fierbere, amestecând constant pentru a evita formarea cocoloașelor sau arderea.

Când începe să fiarbă, scade temperatura la foc mic și lasă să fiarbă încă 1-2 minute, până când amestecul începe să se îngroașe.
Dacă folosești pastaie de vanilie, adaugă semințele din interiorul pastăii în amestecul fierbinte și amestecă bine. Dacă folosești extract de vanilie, adaugă-l acum.

Dacă ai folosit pastaie de vanilie, poți să lași amestecul să se odihnească câteva minute pentru ca aroma să se intensifice.

După ce amestecul s-a răcit puțin, pune-l într-un recipient închis ermetic și lasă-l să se răcească complet la frigider.

Când compoziția s-a răcit complet, pune-o într-o mașină de înghețată și urmează instrucțiunile producătorului pentru a o îngheța.

Dacă nu ai mașină de înghețată, poți să torni compoziția într-un recipient cu capac și să o pui în congelator. La fiecare 30 de minute, scoate înghețata și amestec-o bine cu o furculiță pentru a evita cristalizarea excesivă.

După ce înghețata are o consistență cremoasă și fermă, este gata de servit. Poți să o servești simplă sau să o combini cu diferite toppinguri și sosuri pentru un desert delicios.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Varza cu ardei copti si mamaliguta

Varza cu ardei copti si mamaliguta

Varza cu ardei copti si mamaliguta
Gutui cu carne de pui

Gutui cu carne de pui

De cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...

Gutui cu carne de pui
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu stafide si nuca de cocos
1
Cozonac

Cozonac cu stafide si nuca de cocos

Retete de iarna

Cozonac cu stafide si nuca de cocos
Crochete din gris cu cascaval
2
Mancaruri fara carne

Crochete din gris cu cascaval

Crochetele din gris sunt aperitive delicioase.. Ouale se spala sub jet de apa rece. Faina si pesmetul se cern. Cascavalul se...

Crochete din gris cu cascaval
Briose simple cu iaurt
3
Dulciuri

Briose simple cu iaurt

Briosele simple cu iaurt sunt un desert delicios pe care il puteti realiza impreuna cu copiii dumneavoastra. Pentru aceasta...

Briose simple cu iaurt
Aluat dulce pentru placinta
4
Aluaturi

Aluat dulce pentru placinta

Aceasta reteta de aluat pentru placinta poate fi folosita la orice placinta cu fructe sau umplutura de bezea sau creme...

Aluat dulce pentru placinta
Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare
5
Bebelusi > 12 luni

Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare

• puneti in mini-tocatorul de la blender vertical Breville Hand Blender pieptul de pui taiat cuburi, morcovul si cartoful...

Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare
Parteneri
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia