Rețetă Prăjitură invizibilă cu măr

O rețetă delicioasă de desert, prăjitura invizibilă cu măr se prepară rapid și este foarte savuroasă. Cum sa faci prajitura invizibila.

Portii
10
Timp pregatire
45 minute
Rețetă Prăjitură invizibilă cu măr

Ingrediente

  • Pentru 10 porții, avem nevoie de:
  • * 7 mere
  • * 1 linguriță suc de jumătate de lămâie
  • * 3 ouă
  • * 3 linguri zahăr brun
  • * 5 linguri făină făină
  • * 1 praf copt (opțional)
  • * un praf de sare
  • * 100 ml lapte rece
  • * 20 g unt topit și răcit
  • * 1 linguriță esență de vanilie
  • * 1 linguriță esență de rom
  • * 30 g unt pentru uns tava și suprafața prăjiturii
  • * 5 g scorțișoară (sau după gust)
  • * 1 praf zahăr perlat pentru decor

Mod de preparare

* Porniți cuptorul la 180 de grade Celsius. * Curățați merele și tăiați-le felii subțiri și stoarceți zeama de la jumătate de lămâie peste ele și 5-10g de scorțișoară măcinată, după gust. * Într-un bol mare, bateți ouăle cu zahărul cu până obțineți o compoziție spumoasă. * Adăugați laptele, untul topit și esența de vanilie și rom. * În alt bol, combinați făina, praful de copt (opțional) și sarea. * Adăugați acest amestec în compoziția umedă treptat, amestecând ușor până la omogenizare. * Încorporați feliile de mere în aluatul pregătit, asigurându-vă că sunt bine acoperite. * Turnați aluatul în tava acoperită cu foaie de copt și nivelați suprafața. * După 30 de minute, ungeți suprafața prăjiturii cu puțin unt moale și presărați puțin zahăr. * Coaceți în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 40-45 de minute, până când prăjitura devine aurie. * Lăsați prăjitura să se răcească înainte de a o tăia în felii. * Puteți servi cu o lingură de smântână sau înghețată, dacă doriți. Prăjitura invizibilă cu mere este acum gata să fie savurată!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide