Baigli (Cozonacel cu nuca)

Sunt o minunatie de cozonacei.

Portii
10
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Baigli (Cozonacel cu nuca)

Ingrediente

  • 550-600 gr faina ( 3 cani),
  • 2 linguri de untura de porc,
  • 100 gr margarina ,
  • 1 ou intreg,
  • 1 galbenus de ou,
  • un cub mic de drojdie(20 gr),
  • 4 linguri zahar,
  • 150-200 ml lapte,
  • putina sare.
  • Umplutura:
  • 0,500 gr nuca macinata,
  • zahar dupa gust,
  • 2 plicuri zvanilat,
  • coaja de a o lamaie,
  • 100 ml lapte.
  • Portii:
  • pentru cantitatile enumerate ies trei sucituri de cozonac.

Mod de preparare

Dizolvam drojdia in laptele caldut si zaharul si putina sare.Intr-un castron punem faina pe care o amestecam cu untura si margarina apoi adaugam 1 galbenus si oul intreg, apoi drojdia dizolvata si laptele. Framantam aluatul pana se omogenizeaza si il lasam la dospit circa 40 minute la loc caldut. Aluatul rezultat il impartim in trei parti egale. Fiecare parte o intindem sub forma dreptunghiulara cu o grosime de 3 mm peste care punem 1/3 din umplutura (peste nuca macinata adaugam laptele fierbinte si zaharul si zaharul vanilat si coaja de lamaie si amestecam bine si impartim in trei parti). Cozonaceii cu nuca ii punem in tava tapetata cu hartie de copt ii ungem cu un galbenus de ou si ii mai lasam circa 15 minute la dospit apoi ii coacem circa 40 minute la foc potrivit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide