Carne de miel marinata cu cartofi

Carnea de miel marinata cu cartofi la cuptor este o reteta absolut delicioasa cu carne de miel potrivita pentru masa traditionala de Paste.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Carne de miel marinata cu cartofi

Ingrediente

  • 2,5 kg de carne de miel (pulpa)
  • 34 cartofi
  • 2 cepe mari, taiate
  • ulei de masline
  • Pentru marinata:
  • 4 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita chilli
  • 6 linguri ulei de masline
  • 100 ml vin alb
  • 3 linguri paprika
  • 1 lingura rozmarin
  • 1 lingura cimbru
  • sare dupa gust
  • piper negru dupa gust

Mod de preparare

Fiindca de pe masa de Paste nu poate lipsi friptura de miel, m-am gandit sa va prezint unul dintre cele mai bune moduri de a gati carnea de miel. Dupa aceasta reteta, friptura de miel iese suculenta, la fel ca atunci cand este gatita la ceaun, iar marinata preparata din ierburi aromatice, usturoi si putin vin alb, face ca mirosul specific carnii de miel sa dispara, iar gustul sa fie unul deosebit. Carnea se tine in marinata pentru cateva ore, dar pentru a fi sigur ca aceasta capata aroma dorita, se tine peste noapte.
Am ales ca langa friptura, in tava de copt, sa adauga si cateva cubulete de cartofi. Dupa preferinte puteti adauga broccoli sau orice alte legume. Daca faceti acest preparat in sezonul de vara, puteti folosi cartofi noi.


Se amesteca impreuna toate ingredientele pentru marinata pana se formeaza o pasta.

Se spala carnea de miel in mai multe ape, se pune intr-un vas, se raspandeste sosul de marinata si se acopera cu o folie de plastic.

Se da la frigider pentru cateva ore sau peste noapte.
A doua zi scoateti de la frigider si lasati pentru o ora, pana ajunge la temperatura camerei.

Incalziti cuptorul la 220º C. Se taie ceapa rondele si se pune pe baza unei tavi. Peste aceasta se aseaza carnea de miel si se toarna ulei de masline cat sa acopere baza la tava. Se acopera cu o folie si se da la cuptor timp de 15 minute, apoi se scade temperatura la 190º C si se mai lasa circa o ora.

Intre timp, curatati cartofii de coaja, ii spalati si ii taiati cubulete, apoi ii asezati in tava, alaturi de carnea de miel.
Condimentati cu sare si piper. Daca este nevoie mai puteti adauga cateva linguri de ulei si apa.

Vezi aici un alt mod de a prepara carnea de miel.


Serveste friptura de miel marinata cu cartofi calda pe masa de Paste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Ciorba de post cu cartofi noi
Bucataras.RO

Ciorba de post cu cartofi noi

m-am inspirat de la Oanapl: https://www.bucataras.ro/retete/ciorba-de-cartofi-81779.html cu exceptia faptului ca eu...

Ciorba de post cu cartofi noi
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos