Chiftelute de miel marinate

Portii
5
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
240 minute
Complexitate
redusa
Chiftelute de miel marinate

Ingrediente

  • carne tocata de miel – 700 g
  • turmeric – 1 lingurita
  • chimion – 1 varf de cutit
  • scortisoara – 1/2 lingurita
  • usturoi granulat – 1/2 lingurita
  • usturoi verde – 1 legatura
  • ceapa verde – 1 legatura
  • menta proaspata, tocata – 1 lingura
  • tarhon proaspat, tocat – 1 lingura
  • coriandru proaspat, tocat – 1 lingura
  • rosii cuburi, la cutie – 200 g
  • pasta de tomate – 2 linguri
  • coaja de lamaie rasa – 1 lingura
  • miere – 1 lingurita
  • fresh de portocala – 50 ml
  • vin rosu demisec – 50 ml
  • stafide – 2 linguri
  • ou – 1 buc
  • amidon – 1 lingura
  • apa – 200 ml
  • ulei – 2 linguri
  • sare si piper

Mod de preparare

• pune carnea tocata intr-un castron si adauga peste aceasta oul, turmericul, scortisoara, usturoiul granulat, chimionul, sare si piper
• amesteca bine totul
• umezeste-ti mainile si formeaza chiftele din compozitia pregatita
• aseaza-le in slow cooker Crock Pot 5,7 L Digital
• toaca usturoiul si ceapa verde marunt si pune-le intr-un castron impreuna cu menta, tarhonul si coriandrul tocat
• peste acestea pune pasta de tomate, bulionul, coaja de lamaie rasa, uleiul, mierea, vinul, apa, stafidele, sare si piper
• amesteca totul bine in castron si pune-le deasupra chiftelelor, in slow cooker Crock Pot 5,7 L Digital
• seteaza-l pe modul de gatire High si timpul de gatire de 4 ore
• cu 15 minute inainte de final, adauga amidonul, amesteca cu grija fara sa zdrobesti chiftelele si potriveste de sare si piper, daca mai este cazul
• cu 2 minute inainte de terminarea programului, adauga fresh-ul de portocala
• serveste cu felii de paine prajita sau mamaliguta.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura DELICIU
1
Prajituri

Prajitura DELICIU

Una din cele mai apreciate prajitura precum ii este numele "un deliciu".

Prajitura DELICIU
Prajitura cu crema caramel
2
Prajituri

Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel este o reteta de prajitura cu foi delicioasa, ce poate fi pregatita de oricine in casa, de Craciun...

Prajitura cu crema caramel
Cozonac cu fructe uscate
3
Preparate dulci

Cozonac cu fructe uscate

Un cozonac pufos si aromat ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa de sarbatori.

Cozonac cu fructe uscate
Iahnie de fasole cu ciolan
4
Mancaruri cu carne

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Poale-n brau (branzoaice)
5
Aluaturi

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Parteneri
Placinte Ardelenesti
Bucataras.RO

Placinte Ardelenesti

Aceste placinte se fac in mod traditional dintr-un aluat simplu, ca de paine, si sunt umplute cu branza telemea veche sau cu...

Placinte Ardelenesti
Cozonac evantai
Gustos.RO

Cozonac evantai

Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

Cozonac evantai
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori