Cotlet de Miel in Crusta de Ierburi

Cotletul de miel in crusta de ierburi este o mancare cu miel delicioasa si aspectuoasa. Carnea de miel este atat de frageda incat se topeste in gura.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
ridicata
Cotlet de Miel in Crusta de Ierburi

Ingrediente

  • 1 cotlet de miel
  • 2 felii de paine uscata
  • 2 linguri emmentaler razuit
  • 1 legatura de frunze de patrunjel
  • 1/2 legatura de frunze busuioc
  • cateva fire de chives
  • 1 lingura mustar
  • ulei de masline
  • sare, piper
  • 400 g sfecla de mangold
  • 1 ceapa
  • 50 g bacon
  • 1 canita supa de pui

Mod de preparare

Aceasta reteta imi aminteste de un schimb de experienta petrecut acum cativa ani, in Franta. Atunci am gustat pentru prima data un cotlet de miel gatit mediu, putin in sange si a fost fabulos!

Curatam cotletul de miel de grasimea in exces si curatam oasele de carne.

Il condimentam cu sare, piper si il prajim intr-o tigaie foarte incinsa cu ulei pe toate partile cam 3 minute. Intre timp punem feliile de paine in blender, apoi verdeata (patrunjel, busuioc, chives) si apoi cascavalul pana se maruntesc toate.

Incingem cuptorul la 170C.
Dupa ce am prajit cotletul il ungem cu o pensula cu mustar, apoi il dam prin ierburi. Il punem intr-o tava la cuptor 10-15 minute (depinde de cat e de mare si de cat de roz va place). Pentru ca noua ne place doar putin roz si nu sa se zbata in farfurie, l-am tinut 15 minute.

Spalam si tocam sfecla de mangold si taiem baconul juliene, la fel si ceapa. Calim ceapa cu baconul, apoi adaugam frunzele de mangold, sare si piper si putina supa de carne. Lasam cam 10 minute la sotat.

Dupa ce scoatem mielul din cuptor il lasam sa se odihneasca 5-10 minute si il servim cald. Enjoy!


Cotletul de miel in crusta de ierburi se serveste cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Guacamole

Guacamole

• taiati avocado-ul pe jumatate, pe lungime. Rotiti apoi una dintre parti pana se va desprinde de pe sambure. Apoi

Guacamole
Supa crema de telina si pastarnac

Supa crema de telina si pastarnac

• curatati si taiati telina, pastarnacii si radacina de patrunjel, cubulete• taiati si bucatile de apio tot cubulete•

Supa crema de telina si pastarnac
Cele mai apreciate rețete
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
1
Mancaruri cu legume

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Cheesecake cu capsuni
2
Prajituri

Cheesecake cu capsuni

O prajitura de sezon delicioasa, mai ales pentru iubitorii cheesecake-ului.

Cheesecake cu capsuni
Cornulete fragede
3
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Cornulete fragede

O alta reteta de cornulete, cu un aluat tare bun si fraged. Se lucreaza foarte usor cu acest aluat si vi-l recomand cu mare...

Cornulete fragede
Negresa cu nuci si sos de cafea
4
Prajituri

Negresa cu nuci si sos de cafea

Negresa cu nuci si sos de cafea este o reteta de prajitura foarte simpla. Pe culinar.ro se gasesc multe alte retete de...

Negresa cu nuci si sos de cafea
Chec pufos cu cacao (reteta video)
5
Checuri

Chec pufos cu cacao (reteta video)

Reteta video va va arata cum puteti face o minunatie de chec pufos cu cacao chiar la voi acasa, fara sa pierdeti prea mult...

Chec pufos cu cacao (reteta video)
Parteneri
Tortelini cu branza si sos pesto
Bucataras.RO

Tortelini cu branza si sos pesto

Cand nu aveti mult timp sa gatiti si daca va plac pastele -iata aici reteta ideala de paste, cu o aroma parfumata de busuioc.

Tortelini cu branza si sos pesto
Chec cu afine si merisoare
Gustos.RO

Chec cu afine si merisoare

Chec cu afine si merisoare