Cotletul de miel in crusta de ierburi este o mancare cu miel delicioasa si aspectuoasa. Carnea de miel este atat de frageda incat se topeste in gura.
Aceasta reteta imi aminteste de un schimb de experienta petrecut acum cativa ani, in Franta. Atunci am gustat pentru prima data un cotlet de miel gatit mediu, putin in sange si a fost fabulos!
Curatam cotletul de miel de grasimea in exces si curatam oasele de carne.
Il condimentam cu sare, piper si il prajim intr-o tigaie foarte incinsa cu ulei pe toate partile cam 3 minute. Intre timp punem feliile de paine in blender, apoi verdeata (patrunjel, busuioc, chives) si apoi cascavalul pana se maruntesc toate.
Incingem cuptorul la 170C.
Dupa ce am prajit cotletul il ungem cu o pensula cu mustar, apoi il dam prin ierburi. Il punem intr-o tava la cuptor 10-15 minute (depinde de cat e de mare si de cat de roz va place). Pentru ca noua ne place doar putin roz si nu sa se zbata in farfurie, l-am tinut 15 minute.
Spalam si tocam sfecla de mangold si taiem baconul juliene, la fel si ceapa. Calim ceapa cu baconul, apoi adaugam frunzele de mangold, sare si piper si putina supa de carne. Lasam cam 10 minute la sotat.
Dupa ce scoatem mielul din cuptor il lasam sa se odihneasca 5-10 minute si il servim cald. Enjoy!
Cotletul de miel in crusta de ierburi se serveste cald.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaSunt minunați ardeii iuți conservați în oțet, combinați cu ceapă! Sunt buni de servit cu ciorbe și nu sunt...
Salata de ardei iuti cu ceapa in otetDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii