Cotlete de miel cu sos de usturoi

Cotletele de miel cu sos de usturoi sunt delicioase si foarte usor si rapid de preparat. Aceasta de reteta de cotelete de miel pot fi preparate si in noul Philips AirfFryer. Pot fi pregatie pentru orice masa de sarbatoare.

Timp pregatire
37 minute
Complexitate
redusa
Cotlete de miel cu sos de usturoi

Ingrediente

  • 1 căpățâna de usturoi
  • 3 linguri ulei măsline
  • 1 lingură oregano proaspăt, mărunțit
  • 1 lingură cimbru proaspăt, mărunțit
  • Sare de mare
  • Piper negru măcinat proaspăt
  • 8 cotlete de miel

Mod de preparare

1. Se încălzește Airfryer la 200°C. Se pune usturoiul în sită, se toarnă ulei și se introduce în Airfryer, iar cronometrul se setează la 12 minute. Se rumenește bine usturoiul.

2. Separat, se amestecă restul condimentelor cu sare de mare, piper și ulei de măsline. Se ung cotletele cu o jumătate de lingură de amestec și se lasă 5 minute.

3. Se îndepărtează usturoiul din sită și se încălzește Airfryer la 220°C.

4. Se așază 4 cotlete în sită și se introduc în Airfryer. Se setează cronometrul la 5 minute. Se prăjesc cotletele până se rumenesc deasupra, dar carnea rămâne roșie sau roz în interior. Se țin la cald într-un recipient până se prăjesc și celelalte 4 cotlete.

5. Zdrobiți usturoiul între degete deasupra amestecului de ulei și condimente. Adăugați sare și piper, apoi amestecați bine.

6. Serviți cotletele cu acest sos de usturoi.

Sfaturi

• Poți servi acest fel de mâncare alături de cușcuș și zucchini înăbușite, precum și alături de cartofi cu rozmarin.

• Poți realiza această rețetă și cu alte feluri de carne în funcție de preferințe: pui, vită sau porc.


Cotletele de miel cu sos de usturoi se servesc calde.

Al saptelea indiciu din concursul "Aerul este noul ulei" este: retete

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide