Vrei sa gatesti ceva exotic si delicios? Incearca o reteta marca Wolfgang Puck, celebrul bucatar care pregateste meniul servit la petrecerea premiilor Oscar, si ce poate fi mai bun de cat cotletele de miel chinezesti
Marinata:
Amesteca intr-un vas toate ingredientele. Toarna sosul obtinut peste cotletele de miel si lasa carnea la marinat timp de o ora. In timp ce mielul se marineaza, prepara sosul vinaigrette.
Asezoneaza carnea cu sare si piper si pune-o pe gratarul incins. Nu lasa cotletele pe gratar mai mult de 15-20 de minute. Poti, de asemenea, sa tai cotletele in bucati mai mici si sa le gatesti la foc mare, intr-o tigaie, aproximativ doua minute pe fiecare parte. Ai grija sa nu pui toate bucatile de carne in acelasi timp, pentru ca nu vor avea loc sa se faca.
Pentru a prepara sosul vinaigrette, combina toate ingredientele, cu exceptia piperului si a sarii. Adauga treptat uleiul de arahide. Condimenteaza cu sare si piper.
Pune sosul vinaigrette in farfurii si aseaza cotletele de miel peste el. Cotletele arata cel mai bine daca le plasezi in centrul farfuriei, deasupra sosului. Decoreaza totul cu crengute de coriandru sau menta si foloseste ca garnitura legume prajite sau orez.
Cu orez sau legume prajite
Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....
Cornulete cu mac de CraciunSarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.
Sarmale fierte in oala de lut1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...
Prajitura simpla cu nuci si merePrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsse incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....
Piept de gasca cu sos CassisPaella, reteta traditionala spaniola, a pornit din regiunea Valencia in varianta retetei originale, raspandindu-se apoi in...
Paella (reteta originala)Cum am facut eu: am pus la calit ceapa taiata marunt+un pic de sare; dupa cateva minute am pus si boiaua. Am pus carnea,...
Varza dulce cu puiReteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.
Tort Diplomat
Comentarii