Retete de pasti

Reteta Cozonaci cu bezea, nuca si cacao

portii reteta 20 porții
complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 1h:50m 
gatire reteta 50m 
anca e. voicu postat de
Postat pe: 18-04-2017
Adaugă în cartea de bucate
Am pregatit doi cozonaci: unul cu bezea si nuca, iar celalalt cu cacao, ciocolata, coaja de lamaie, stafide si rahat de trandafiri.

ingrediente

20 portii

pentru 2 cozonaci:
   50 g drojdie
   2 oua si 2 galbenusuri
   faina cat cuprinde
   200 ml lapte caldut
   1 varf de lingurita cu sare
   4 linguri zahar
   ulei pentru framantat
pentru umplut:
   5 linguri nuca macinata
   3 albusuri
   4 linguri zahar
   1 lingura zahar vanilat
   3 linguri cacao
   Coaja de lamaie, stafide, rahat de trandafiri (sau orice aroma), putina ciocolata maruntita,
   In plus: 1 galbenus si putin lapte pentru uns.

mod de preparare

Drojdia se amesteca bine cu o lingurita de zahar (care va activa drojdia), putin lapte caldut si putina faina. Amestecul obtinut se lasa la crescut aprox 15 minute. Intr-un vas mare, se bat ouale cu zaharul, apoi se adauga restul de lapte, putina faina pusa in ploaie, un varf de lingurita cu sare si se incorporeaza si maiaua. Se adauga treptat faina pana capata consistenta. Se ung mainile cu ulei si se framanta aluatul pana se desprinde de pe maini. Apoi se lasa la crescut cam o ora (sau pana isi dubleaza volumul). Se unge cu putin ulei masa de lucru si se imparte aluatul in 2 parti. Se intinde primul aluat cu mainile, se intinde umplutura pregatita din: albusurile batute spuma, amestecate apoi cu zaharul, zaharul vanilat si nuca, se ruleaza aluatul ca pe o rulada, se rasuceste si se asaza intr-o tava de cozonac cu foaie de copt. Se intinde si celalalt aluat, pe care se presara coaja de lamaie, stafide inmuiate in vin alb, rahatul maruntit si putina ciocolata maruntita. Se asaza si el intr-o tava cu foaie de copt. Se mai lasa cozonacii la crescut cam 15 minute. (Eu acum pornesc cuptorul ca sa se incalzeasca si mut tavile cu cozonac pe aragaz ca sa stea acolo la crescut.) Apoi se ung cozonacii cu 1 galbenus de ou batut bine si putin lapte la temperatura camerei. Se dau la cuptorul incins cam 50 de minute, la foc mic, pana se rumenesc bine. Cand sunt gata, se scot si se acopera cu un prosop de bucatarie, iar cand se racesc, se pot felia. 
Incearca si Salata de boeuf pascala
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonaci cu bezea, nuca si cacao" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Retete de pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.