Drob de pui in aluat de foietaj

Pentru cine nu mananca miel, acest drob din pui, este mai mult decat bun, iar invelit in aluat de foietaj, este minunat!

Portii
20
Timp pregatire
150 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
medie
Drob de pui in aluat de foietaj

Ingrediente

  • 1.5 kg pipote si inimi
  • 500 g ficat de pui
  • 600 g carne tocata de pui
  • 1 ceapa alba medie
  • 100-150 ml ulei
  • 2 lgt pasta de ardei
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura ceapa verde
  • 8 oua crude
  • sare, piper
  • 6 oua fierte
  • un pachet aluat foietaj
  • un ou pt uns
  • seminte de susan

Mod de preparare

Pipotele si inimile se curata bine si se spala. Se pun la fiert, in apa cu putina sare. Ficatul se spala bine si se pune la fiert separat. Dupa ce au fiert, se lasa la racit. Este de preferat, ca aceasta operatiune sa se faca de cu seara. Cand s-au racit, se dau prin masina de tocat. Ceapa alba se curata si se taie marunt. Se pune la calit, in ulei cu un praf de sare. Se adauga si carnea tocata si se lasa impreuna la calit, pana ce carnea se albeste. Se pune pasta de ardei, se mai amesteca putin si se lasa la racit. Intr-un vas incapator, se pun pipotele, inimile, ficatul, carnea, ceapa verde si patrunjelul taiate marunt. Se pun pentru inceput 6 oua si, daca mai este nevoie, se mai pot pune (am folosit 8 oua). Se amesteca cu mana sa se omogenizeze bine, adaugand sare si piper, cat este necesar si dupa gustul fiecaruia. Se ia o foaie de aluat de foietaj (dupa ce s-a lasat la dezghetat la temperatura camerei) si se intinde pe masa infainata putin sau chiar direct pe foaia de copt, cu ajutorul unui sucitor. Cu grija, luam aluatul si il asezam intr-o tava de chec, astfel incat sa atarne putin si peste marginile tavii in lungime. Se pune un strat de umplutura, dupa care se asaza cele 6 oua fierte, unul langa celalalt in sir indian. Se acopera cu alt strat de umplutura, apasand bine, apoi luam marginile aluatului si acoperim umplutura. Batem oul cu putina sare, ungem aluatul si presaram seminte de susan. La fel se procedeaza si cu cealalta foaie. Se dau tavile la cuptor pentru aproximativ 2 ore, iar spre sfarsit, se mareste putin temperatura pentru a se rumeni frumos aluatul deasupra. Este foarte bun atat rece, cat si caldut. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapte
Bucataras.RO

Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapte

Pregatite cu mare drag pentru o gustare delicioasa...va invit sa degustati :)

Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapte
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos