Drob din maruntaie de porc

Drobul din maruntaie de porc este un aperitiv delicios si traditional. Ficatul, plamanii, limba, splina de porc se spala si se fierb in apa clocotita cu sare.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • ficat de porc 300 g
  • plamani de porc 600 g
  • limba de porc 300 g
  • splina de porc 150 g
  • ulei 150 ml
  • ceapa 200 g
  • faina 100 g
  • oua 4 bucati
  • patrunjel verde 1
  • legatura marar verde 1 legatura
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Drobul din maruntaie de porc este un aperitiv delicios si traditional. Ficatul, plamanii, limba, splina de porc se spala si se fierb in apa clocotita cu sare, indepartandu-se spuma de cate ori este cazul. Dupa fierbere se scurg de lichid, se racesc si se dau prin masina de tocat. Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt, apoi se opareste. Dupa ce s-a racit putin, se scurge de apa. Ouale se spala, faina si pesmetul se cern. Mararul se spala si se toaca marunt. Patrunjelul se spala si se taie marunt. Compozitia de organe se inabusa in ulei cu putina apa, laolalta cu ceapa. Se raceste, dupa care se amesteca cu piper, sare, patrunjel si marar. Compozitia formata se portioneaza, apoi fiecare bucata se trece prin ou si faina. Se rumenesc in ulei.

Drobul din maruntaie de porc se serveste cald sau rece.

 


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide