Friptura de miel coroana umpluta este o reteta cu miel deosebita si delicioasa in acelasi timp. O mancare cu miel potrivita pentru masa de sarbatoare, mai ales pentru sarbatoarea Pastelui.
Se taie partea din fata de la carcasa (pielea de pe piept), apoi se desface carcasa apasand cu mainile. Se taie coastele de la incheietura cu coloana, afand grija sa nu se taie de pe carne. Se taie afara coloana vertebrala.
Se curata carnea de eventualele resturi de oase ramase si se taie coastele mai mici astfel incat sa ramana de-o parte si de alta doar coastele mari (vreo 8-9 pe fiecare parte). Se cresteaza pielita de pe coaste doar o patrime ca sa incapa umplutura, apoi oasele ramase libere se curata bine de carne si pielite. Se lasa carnea de miel la marinat in vin + 2 lingurite ulei de masline + 3 catei de usturoi (sau mai mult daca va place) + ierburi aromate.
Se prepara umplutura pentru friptura de miel coroana:
Se topeste untul intr-o tigaie, se adauga boabele de piper verde zdrobite ca sa isi lase aroma, ceapa tocata, telina curatata si taiata cuburi, ciupercile taiate in 4 si usturoiul si se calesc pana se inmoaie, amestecand, pentru aproximaiv 7-10 minute.
Intr-o alta oala se aauga orezul, apoi se adauga legumele sotate si supa de pui. Se amesteca bine la foc mediu pana incepe sa fiarba, se mai adauga supa daca e nevoie. Se adauga si condimentele si se acopera.
Baza coroanei din carcasa de miel se leaga cu ata pentru a-i da deschizatura dorita si se unge cu ulei de masline. Se invelesc capetele oaselor in folie de aluminiu ca sa nu se arda.
Se da coroana la cuptor pentru 1 ora.
Dupa o ora se aseaza in mijloc umplutura pregatita amestecata cu cele 2 oua batute si se mai da la cuptor pentru inca 30 de minute.
Friptura de miel coroana umpluta se serveste calda, cu o salata de legume.
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatAluatul este un aluat de tarta, dar fara oua : o cana de apa, 150 g margarina, o lingurita de sare, o lingura de praf de...
Tarta de post cu ciuperciPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii