Friptura de miel cu condimente si legume

Friptura de miel nu trebuie sa lipseasca din meniul de Paste. Intotdeuna mielul va fi un ingredient de baza pentru realizarea retetelor pascale. Pentru a pregati aceasta reteta este nevoie de: pulpa de miel, zeama de lamaie, miere, condimente.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Friptura de miel cu condimente si legume

Ingrediente

  • o pulpa de miel
  • usturoi
  • sare
  • piper
  • zeama de lamaie de la 2 lamai
  • cimbru verde
  • rozmarin verde
  • 2 linguri miere
  • morcov
  • fasole verde
  • cartofi
  • ciuperci
  • vin alb
  • susan
  • felii de bacon (costita)

Mod de preparare

Friptura de miel

Pentru a pregati friptura de miel se spala bine carnea, se curata de pielite, se cresteaza din loc in loc si se pune usturoi, crengute de cimbru, rozmarin verde si piper. Carnea se stropeste cu zeama de lamaie si se pune la cuptor o ora, cu o cana de apa.

Apoi se scoate si se unge cu un amestec din miere, cimbru si rozmarin si se presara cu susan. In tava se adauga cartofii cuburi, ciupercile si vinul. Se pune din nou la cuptor. Morcovul se taie sub forma de baghete si impreuna cu fasolea verde se formeaza niste buchetele care se ruleaza in jurul feliilor de bacon, dupa care se prajesc in ulei incins.

Va iesi o friptura de miel delicioasa!


Pulpa de miel se consuma alaturi de garnitura de cartofi si ciuperci, precum si de buchetelele de bacon cu legume.

 

 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide