Oua umplute

Pe langa salata cu vinete, acest aperitiv este preferatul meu din copilarie. De obicei, clasic, il fac cu pate de porc sau pui, dar cum de data asta am uitat sa cumpar pateu, am facut ouale cu crema de branza, ca asta era disponibila in frigider. Au iesit la fel de bune ca si cele clasice....

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Oua umplute

Ingrediente

  • 8 oua fierte
  • pt umplutura:
  • galbenusurile de la cele 8 oua
  • sare si piper alb dupa gust
  • 2-3 linguri Branza proaspata de la Delaco
  • 1 lingura marar proaspat tocat fin
  • 2-3 linguri sos de maioneza cu smantana
  • pt sosul de maioneza:
  • 1 galbenus crud
  • 1 galbenus fiert
  • 100-150 ml ulei de floarea soarelui
  • 2-3 linguri smantana grasa
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Ouale se fierb in apa cu sare pt 10-15 minute. Se pun sub jet de apa rece si se lasa sa se raceasca. Se curata de coaja si se taie in doua. Galbenusurile se dau deoparte intr-un castron, se zdrobesc cu furculita, se adauga sare si piper dupa gust, branzica proaspata si se amesteca compozitia.

Pt sosul de maioneza: zdrobim bine cu o furculita galbenusul de ou fiert, adaugam si galbenusul crud, le mixam si adaugam in fir subtire uleiul pt a forma maioneza. La urma adaugam sare dupa gust si 2-3 linguri de smantana grasa. Din maioneza formata luam 2-3 linguri, le punem peste amestecul de galbenusuri cu branza, adaugam si mararul si le amestecam. Punem pasta pregatita in pos sau intr-o punga si umplem jumatatile de albus. Pe un platou punem sosul de maioneza cu smantana, iar peste sos ouale umplute.

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
2
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
3
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
4
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide