Oua umplute

Pe langa salata cu vinete, acest aperitiv este preferatul meu din copilarie. De obicei, clasic, il fac cu pate de porc sau pui, dar cum de data asta am uitat sa cumpar pateu, am facut ouale cu crema de branza, ca asta era disponibila in frigider. Au iesit la fel de bune ca si cele clasice....

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Oua umplute

Ingrediente

  • 8 oua fierte
  • pt umplutura:
  • galbenusurile de la cele 8 oua
  • sare si piper alb dupa gust
  • 2-3 linguri Branza proaspata de la Delaco
  • 1 lingura marar proaspat tocat fin
  • 2-3 linguri sos de maioneza cu smantana
  • pt sosul de maioneza:
  • 1 galbenus crud
  • 1 galbenus fiert
  • 100-150 ml ulei de floarea soarelui
  • 2-3 linguri smantana grasa
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Ouale se fierb in apa cu sare pt 10-15 minute. Se pun sub jet de apa rece si se lasa sa se raceasca. Se curata de coaja si se taie in doua. Galbenusurile se dau deoparte intr-un castron, se zdrobesc cu furculita, se adauga sare si piper dupa gust, branzica proaspata si se amesteca compozitia.

Pt sosul de maioneza: zdrobim bine cu o furculita galbenusul de ou fiert, adaugam si galbenusul crud, le mixam si adaugam in fir subtire uleiul pt a forma maioneza. La urma adaugam sare dupa gust si 2-3 linguri de smantana grasa. Din maioneza formata luam 2-3 linguri, le punem peste amestecul de galbenusuri cu branza, adaugam si mararul si le amestecam. Punem pasta pregatita in pos sau intr-o punga si umplem jumatatile de albus. Pe un platou punem sosul de maioneza cu smantana, iar peste sos ouale umplute.

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Saramura de crap

Saramura de crap

Saramura de crap
Papricas de pui unguresc

Papricas de pui unguresc

Aceasta varianta de papricas de pui unguresc are ingrediente simple, de la tara. Se prepara usor si este delicios servit...

Papricas de pui unguresc
Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.

Prajitura pufoasa cu branza
Cele mai apreciate rețete
Prajitura galbena cu nuca
1
Prajituri

Prajitura galbena cu nuca

Este o reteta foarte buna si aspectuoasa.

Prajitura galbena cu nuca
Prajitura pufoasa cu branza
2
Prajituri

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.

Prajitura pufoasa cu branza
Cozonaci Babani
3
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
4
Mancaruri cu legume

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Tort de portocale cu crema
5
Torturi

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Parteneri
Desert tort cu morcovi si nuca
Bucataras.RO

Desert tort cu morcovi si nuca

De foarte mult timp imi doream sa pregatesc un tort cu morcovi. Ca de obicei, la putin am fost sceptica, nu credeam ca o sa...

Desert tort cu morcovi si nuca
Tort de post cu mousse de ciocolata
Gustos.RO

Tort de post cu mousse de ciocolata

Tort de post cu mousse de ciocolata
Papricas de pui cu galuste
ReteteCulinare.RO

Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste