Oua vopsite in coji de ceapa rosie

Daca vreti niste oua vopsite natural, va recomand ouale vopsite cu coji de ceapa, ornate cu diverse frunzulite.

Portii
15
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa
Oua vopsite in coji de ceapa rosie

Ingrediente

  • * oua
  • * coji de ceapa rosie (cam un sfert din vas trebuie sa fie acoperit cu coji de ceapa)
  • * 1 lingura de sare mare si o lingura de otet
  • * un ciorap de culoarea piciorului
  • * o bucatica mica de slanina
  • * diferite frunze

Mod de preparare

Punem in vas cojile de ceapa si adaugam apa cat se acopere bine cojile, un pic mai sus de jumatatea vasului.

Adaugam o lingura de sare si o lingura de otet si punem vasul pe foc.

Intre timp pregatim ouale. Le spalam in apa calda si le stergem pe rand.

Luam cate un ou pe care punem cate o frunzulita, apoi imbracam oul in ciorap, il strangem si il invartim la capat si il legam cu ata.

Punem cate 15 oua deodata si, din momentul in care incepe apa sa fiarba, le mai lasam 10 minute la fiert.

Scoatem cu o lingura ouale pe rand si le punem pe un prosop.

Taiem capatul de ciorap si indepartam rapid cat este fierbinte frunzulita si ciorapul.

La final ungem ouale cu o bucata de slanina pentru luciu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc