Papillote de miel cu praz, morcov si portocala

Papillote de miel cu praz, morcov si portocala este un fel de friptura delicioasa, usor de facut si care merge de minune pentru mesele festive si/sau de sarbatoare.

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Papillote de miel cu praz, morcov si portocala

Ingrediente

  • Ingrediente: (pt 4 persoane)
  • 4 fire de praz, spalat si taiat (numai partea alba si cea verde deschis la culoare)
  • 4 morcovi, taiati pe jumatate apoi in bucati de 67 cm lungime
  • 4 fire de rozmarin proaspat
  • 4 benzi de coaja de portocala (folositi ala de curatati cartofii sau morcovul cu el daca aveti)
  • fulgi de ardei rosu iute
  • sare si piper proaspat macinat
  • 4 bucati de carne de miel (pulpa inferioara)
  • 1 lingura ulei masline
  • 1/2 cana vermut sec sau vin alb sec
  • 4 cuburi de unt nesarat

Mod de preparare

Prepararea:
- preincalzim cuptorul la 150'C

- pregatim 4 bucati de folie de aluminium 50cm/50cm (sa fie de-aia extra groasa, nu subtire)

- pe folie asezam un sfert (1 buc., cum ar veni) din cantitatea de praz, un sfert de morcov, 1 fir de rozmarin si-o banda de coaja de portocala

- presaram cu sare si piper macinat si fulgii de ardei iute

- stergem bucatile de miel cu un prosop de hartie si condimentam bine cu sare si piper

- incingem uleiul de masline intr-o cratita si rumenim bine carnea pe toate partile

- apoi o punem deasupra legumelor, pe folie - inca nu inchidem pachetele

- lasam cratita in continuare pe foc si adaugam vermutul sau vinul alb (io am avut vin), lasam sa dea intr-un clocot si cu o lingura razuim pe fundul cratitei sa se dizolve ramasitele de la carne

- acum ridicam marginile foliei sa nu curga zeama, impartim lichidul in 4 (daca faceti atatea portii) si turnam peste carne si legume

- desupra bucatii de carne punem si-un cub de unt

- inchidem pachetele si sigilam bine, le punem pe o tava intinsa si dam la cuptorul preincalzit timp de 2 ore, 2 ore jumate, depinde de marimea bucatilor de carne (de preferinta 2 ore jumate)

- punem carnea pe farfurie, aruncam rozmarinul si coaja de portocala iar legumele le aranjam frumos langa carne, peste care turnam sosul ce s-a format in pachet


Papillote de miel cu praz, morcov si portocala se serveste cu piure de cartofi sau mamaliga.

Reteta de Papillote de miel cu praz, morcov si portocala a fost propusa de Rebella pe forumul Culinar.ro.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si iaurt

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Rotite din vinete umplute

Rotite din vinete umplute

Aroma toamnei pe platou

Rotite din vinete umplute
Dovlecei si vinete pane

Dovlecei si vinete pane

Este o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta

Dovlecei si vinete pane
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
ReteteCulinare.RO

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata