Pasca cu branza dulce si aluat cu cacao

Este o reteta ce se pregateste in zona Moldovei la zi de mare sarbatoare-Sfintele Pasti!

Portii
10
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Pasca cu branza dulce si aluat cu cacao

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 300 gr faina de grau
  • 200 gr unt
  • 1 plic praf de copt
  • 150 gr zahar
  • 1 estenta de vanilie
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de sare
  • 1 ou
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • 1 kg branza de vaci dulce
  • 300 gr smantana
  • 5oua
  • 1 esenta vanilie
  • 200 gr stafide aurii
  • 5 linguri zahar
  • 1ou
  • Pentru uns:

Mod de preparare

Se pune faina intr-un vas, peste faina in care se amesteca praful de copt, sare, cacao si zaharul, se pune untul la temperatura camerei, esenta si se framanta un aluat. Se pune aluatul la frigider pentru cateva ore, dupa care se poate lucra.

Intr-un vas se pune branza, zaharul, smantana, ouale, esenta, stafidele si se omogenizeaza compozitia. Se pune aluatul pe masa de lucru, se presara faina si se intinde aluatul sub forma de foaie rotunda, se trage foaia peste hartie de copt si se asaza in tava, se asaza aluatul si pe margini, se toarna compozitia de branza, se unge cu ou batut si se da la cuptorul incalzit pentru circa o ora la foc potrivit. Cand se rumeneste este semn ca este gata.

Sa aveti pofta, dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori