Este o reteta ce se pregateste in zona Moldovei la zi de mare sarbatoare-Sfintele Pasti!
Se pune faina intr-un vas, peste faina in care se amesteca praful de copt, sare, cacao si zaharul, se pune untul la temperatura camerei, esenta si se framanta un aluat. Se pune aluatul la frigider pentru cateva ore, dupa care se poate lucra.
Intr-un vas se pune branza, zaharul, smantana, ouale, esenta, stafidele si se omogenizeaza compozitia. Se pune aluatul pe masa de lucru, se presara faina si se intinde aluatul sub forma de foaie rotunda, se trage foaia peste hartie de copt si se asaza in tava, se asaza aluatul si pe margini, se toarna compozitia de branza, se unge cu ou batut si se da la cuptorul incalzit pentru circa o ora la foc potrivit. Cand se rumeneste este semn ca este gata.
Sa aveti pofta, dragilor!

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii