Pasca cu branza dulce si aluat cu cacao

Este o reteta ce se pregateste in zona Moldovei la zi de mare sarbatoare-Sfintele Pasti!

Portii
10
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Pasca cu branza dulce si aluat cu cacao

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 300 gr faina de grau
  • 200 gr unt
  • 1 plic praf de copt
  • 150 gr zahar
  • 1 estenta de vanilie
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de sare
  • 1 ou
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • 1 kg branza de vaci dulce
  • 300 gr smantana
  • 5oua
  • 1 esenta vanilie
  • 200 gr stafide aurii
  • 5 linguri zahar
  • 1ou
  • Pentru uns:

Mod de preparare

Se pune faina intr-un vas, peste faina in care se amesteca praful de copt, sare, cacao si zaharul, se pune untul la temperatura camerei, esenta si se framanta un aluat. Se pune aluatul la frigider pentru cateva ore, dupa care se poate lucra.

Intr-un vas se pune branza, zaharul, smantana, ouale, esenta, stafidele si se omogenizeaza compozitia. Se pune aluatul pe masa de lucru, se presara faina si se intinde aluatul sub forma de foaie rotunda, se trage foaia peste hartie de copt si se asaza in tava, se asaza aluatul si pe margini, se toarna compozitia de branza, se unge cu ou batut si se da la cuptorul incalzit pentru circa o ora la foc potrivit. Cand se rumeneste este semn ca este gata.

Sa aveti pofta, dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide