Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce este o reteta usoara, care se prepara in special in perioada Pastelui. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de faina, lapte, zahar, unt, drojdie, unt, branza de vaci, smantana si oua.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 gr faina
  • 70 ml lapte
  • 200 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 30 gr drojdie
  • coaja de lamaie
  • coaja de portocala
  • 2 oua
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg branza de vaci
  • 3 linguri smantana
  • 2 linguri faina
  • 4-5 oua
  • sare
  • 250 gr zahar
  • 250 gr stafide
  • 2-3 pliculete zahar vanilat
  • coaja de portocala
  • coaja de lamaie

Mod de preparare

Pasca cu branza dulce este o reteta usoara, care se prepara in special in perioada Pastelui. Pentru aceasta pasca cu branza se amesteca faina cu maiaua formata din drojdie, lapte si putin zahar. Se amesteca bine, apoi se adauga ouale, cojile de portocala si lamaie si untul. Se lasa la crescut. Intre timp se amesteca branza cu smantana, zaharul, sarea, faina, coaja de portocala si lamaie, ouale si sarea. Se adauga la sfarsit stafidele. Se intind din aluat 2 foi. Prima foaie se asaza intr-o tava rotunda, unsa cu unt. Se toarna compozitia de branza si se acopera cu o a doua foaie. Se introduce in cuptor tava si se lasa la copt.


Pasca cu branza dulce se lasa pasca la racit, apoi se serveste pudrata cu zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc