Imi place ciocolata, dar nu ca atare, ci in prajituri, asa ca m-am gandit ca in pasca de anul acesta, sa adaug putina cioco. Si m-am gandit sa o fac fara aluat.
Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu zaharul (adaugat in ploaie) pana obtinem o bezea. Incorporam rand pe rand (si avand grija sa amestecam de fiecare data), smantana, branza si galbenusurile.
Separat amestecam faina cu praful de copt si cernem. Incorporam acest amestec cernut in amestecul de mai sus si amestecam. Dam ciocolata la robot si o incorporam in aluatul de mai sus, impreuna cu esenta de vanilie si coaja de portocala. Amestecam bine. Ungem o tava rotunda (eu am folosit tava pentru tort cu diametrul de 22 cm) cu unt si o tapetam cu faina. Turnam compozitia in tava.
Dam la cuptor pentru circa 45 min, dar pentru a ne convinge ca este bine coapta, facem testul scobitorii. Scoatem pasca din cuptor, o lasam sa se raceasca, dupa care o taiem.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii