Pasca poloneza

Se dizolva drojdia in jumatate de ceasca de apa calda. Intre timp se dizolva jumatate de ceasca de zahar in lapte cald, pe foc. Dupa ce se raceste, se

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 15 gr. drojdie
  • 1/2 ceasca apa calda
  • 1/2 ceasca zahar
  • 3 cani lapte cald
  • 4 cani faina
  • 6 oua; 1/2 ceasca zahar
  • o ceasca margarina topita
  • ¼ lingurita sare
  • ¼ lingurita zeama de lamiie
  • coaja de lamiie
  • 12 cani faina
  • un ou
  • o lingurita apa
  • 2 lingurite unt topit

Mod de preparare

Se dizolva drojdia in jumatate de ceasca de apa calda. Intre timp se dizolva jumatate de ceasca de zahar in lapte cald, pe foc. Dupa ce se raceste, se amesteca cu drojdia si cu patru cani de faina. Se amesteca bine cu o lingura de lemn. Se pune deoparte, intr-un loc calduros, timp de doua ore. Se bat cele sase oua cu jumatate de cana de zahar, margarina, sarea si coaja lamiie. Se amesteca bine si se adauga drojdia. Se adauga faina ramasa pina se formeaza un aluat moale. Se framinta aluatul pe o planseta cernita cu faina, pina devine elastic, timp de 10 minute. Se lasa deoparte timp de doua ore, la cald. Se imparte aluatul in trei parti. Se da forma pinii. Se mai lasa 45 de minute sa creasca. Se bate un ou cu o lingurita de apa si se ung piinile. Se coace la cuptorul incalzit la 175 grade C, pentru aproximativ 45 de minute. Se scot si se ung cu unt topit, pentru crusta moale.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc