Placinta taraneasca

Plăcintă cu aluat fraged, brânză, cârnăciori, şuncă ţărănească, frunze de ceapă verde, decorată cu trandafiraşi şi susan.

Portii
8
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Placinta taraneasca

Ingrediente

  • 1 plic drojdie uscată
  • 450 g făină
  • 1 linguriţă sare
  • 1/2linguriţă zahăr
  • 200 g margarină
  • 200 ml borş
  • Pesmet
  • Pentru umplutură:
  • 1 cârnat cabanos
  • 4 felii şuncă ţărănească
  • 1 ou + 1 albuş
  • 2 linguri smântână
  • 300 g brânză de vacă
  • Frunzele de la 2 legături de ceapă verde
  • Pentru uns:
  • 1 gălbenuş
  • Seminţe de susan

Mod de preparare

Pentru aluat: se dă margarina rece pe răzuitoare, se amestecă împreună cu puţină făină, drojdia, zahărul, borşul şi sarea. Se amestecă, completând cu făină şi se frământă bine, eu am nevoie de 450 g făină cu tot cu frământat. Aluatul trebuie să fie bun de întins, dar pufos, nu tare. Se dă la rece o jumătate de oră.

Între timp se pregăteşte umplutura: se amestecă brânza rasă cu smântâna şi ouăle. Se taie mărunt şunca ţărănească, iar cârnatul feliuţe. Frunzele de ceapă verde se spală şi se toacă mărunt.

Se împarte aluatul în două bucăţi: una va fi baza, cealaltă capacul.

Se întinde primul aluat în foaie subţire pe masa presărată cu făină. Se transferă într-o tavă unsă cu margarină şi tapetată cu făină. Se presară pesmet, care va absorbi umezeala şi pentru ca aluatul să nu rămână crud la copt. Se toarnă amestecul de brânză, se presară şunca şi cârnatul şi ceapa verde.

Cealaltă jumătate de aluat se întinde în foaie şi se decupează fâşii subţiri, care se iau două câte două şi se răsucesc. Se decorează astfel plăcinta. Din aluatul rămas se pot face şi trandafiraşi.

Se unge plăcinta cu gălbenuşul şi se presară susan.

Se coace, la foc mediu pentru aprox 30 de minute sau până se rumeneşte.

Timp de pregătire: aprox 1h

Timp de coacere: 30min

Porţii: 8

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2018/03/placinta-taraneasca.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide