Rulada cu blat din piscoturi in manta de ciocolata alba

O rulada fara blat copt, usor de preparat !

Portii
8
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
redusa
Rulada cu blat din piscoturi in manta de ciocolata alba

Ingrediente

  • 20 buc.piscoturi
  • un compot bucati mici de ananas
  • un plic de tort-gelle
  • 100 ml frisca lichida
  • o lingura zahar pudra aromatizat cu vanilie
  • cateva tablete de ciocolata alba

Mod de preparare

Se desface compotul si se scurg bine bucatile de ananas. In siropul de compot ramas se insiropeaza fiecare piscot, pe ambele fete si se asaza pe un celofan unul langa altul, pe lugimea piscotului in 2 randuri egale, piscoturile fiind bine alaturate unul de altul. Se da la frigider o ora. Intre timp mixam bine frisca cu lingura de zahar pudra pana se intareste. Jumatate din bucatelele de ananas scurse le punem la fiert cu 50 ml sirop din compot si plicul de tort gelle, amestecand continuu pana la primul clocot cand se da la o parte.

Se scoate folia cu piscoturi de la rece, se unge cu un strat de frisca, iar pe una din latura lunga a blatului se pune un rand de jeleu de ananas, apoi rulam strans cu folia si dam la rece 2 ore sau de preferat de seara pana dimineata.

Se pun bucatile de ciocolata alba impreuna cu o lingura de frisca lichida la bain marie, sa se topeasca, apoi se toarna pe rulada scoasa din frigider si scoasa din folie. Se presara deasupra ciocolatei bucati mici de ananas bine scurs de sirop. Se mai da la rece pana se intareste ciocolata si apoi se poate taia felii.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide