Rulada tricolora

Este o rulada cu aspect vesel, plin de culoare. Vesteste primavara si e perfecta pentru masa de Pasti.

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
medie
Rulada tricolora

Ingrediente

  • -2 oua
  • Aluatul portocaliu:
  • -2 linguri faina
  • -2 linguri ulei
  • -1 lingura smantana
  • -1/3 praf de copt
  • -2 linguri pasta de ardei sau ketchup
  • -2 oua
  • -2 linguri ulei
  • -1/3 praf de copt
  • -sare
  • -2 linguri faina
  • -1 lingura smantana
  • -sare
  • Aluatul galben:
  • -100 g telemea de vaca, oaie
  • Aluatul verde:
  • -2 oua
  • -2 linguri ulei
  • -1/3 praf de copt
  • -3 linguri spanac (fiert si tocat)
  • -2 linguri faina
  • -1 lingura smantana
  • Umplutura:
  • -300 g crema de branza
  • -100 g smantana
  • -sare
  • -1 lingurita boia de ardei

Mod de preparare

Pregatim o tava de copt pe care o tapetam cu hartie si pregatim si cuptorul , il pornim la 180 grade C

Aluaturile: Fiecare aluat va fi preparat separat, deci avem nevoie de 3 boluri mai mari si de 3 castronase. Separam albusurile de galbenus. Albusurile le vom bate cu putina sare, iar in castronele punem galbenusurile. Peste galbenusuri, punem smantana, ingredientul pentru culoare, praful de copt si uleiul. Omogenizam. Batem albusurile spuma si adaugam compozitia formata din galbenus, smantana si celelalte ingrediente. Repetam operatiunea si pentru celelalte 2 aluaturi. In tava pregatita deja, punem fasii din cele trei aluaturi alternand culorile. Dam tava la cuptor pana trece testul cu scobitoarea, cca 20-30 min. Pregatim un prosop si cand scoatem tava din cuptor, o rasturnam pe prosopul umezit, cu ajutorul caruia vom rula aluatul. Il lasam la racit.

Umplutura: Branza de vaca o amestecam cu smantana, o facem pasta, sare, boia de ardei dulce sau mai puteti adauga marar verde tocat, sunca, porumb etc…. Desfacem rulada si intindem crema de branza pe toata suprafata o rulam din nou, o invelim in folie alimentara si dam la frigider pana in momentul servirii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Varza cu ardei copti si mamaliguta

Varza cu ardei copti si mamaliguta

Varza cu ardei copti si mamaliguta
Gutui cu carne de pui

Gutui cu carne de pui

De cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...

Gutui cu carne de pui
Cele mai apreciate rețete
Aluat dulce pentru placinta
1
Aluaturi

Aluat dulce pentru placinta

Aceasta reteta de aluat pentru placinta poate fi folosita la orice placinta cu fructe sau umplutura de bezea sau creme...

Aluat dulce pentru placinta
Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare
2
Bebelusi > 12 luni

Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare

• puneti in mini-tocatorul de la blender vertical Breville Hand Blender pieptul de pui taiat cuburi, morcovul si cartoful...

Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare
Prajitura cu mere, budinca si foietaj
3
Prajituri

Prajitura cu mere, budinca si foietaj

O reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...

Prajitura cu mere, budinca si foietaj
Chec aperitiv cu urzici proaspete
4
Aperitive cu legume

Chec aperitiv cu urzici proaspete

Retete usoare de Primavara!

Chec aperitiv cu urzici proaspete
Cozonac cu stafide si nuca de cocos
5
Cozonac

Cozonac cu stafide si nuca de cocos

Retete de iarna

Cozonac cu stafide si nuca de cocos
Parteneri
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia