Rulada tricolora

Este o rulada cu aspect vesel, plin de culoare. Vesteste primavara si e perfecta pentru masa de Pasti.

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
medie
Rulada tricolora

Ingrediente

  • -2 oua
  • Aluatul portocaliu:
  • -2 linguri faina
  • -2 linguri ulei
  • -1 lingura smantana
  • -1/3 praf de copt
  • -2 linguri pasta de ardei sau ketchup
  • -2 oua
  • -2 linguri ulei
  • -1/3 praf de copt
  • -sare
  • -2 linguri faina
  • -1 lingura smantana
  • -sare
  • Aluatul galben:
  • -100 g telemea de vaca, oaie
  • Aluatul verde:
  • -2 oua
  • -2 linguri ulei
  • -1/3 praf de copt
  • -3 linguri spanac (fiert si tocat)
  • -2 linguri faina
  • -1 lingura smantana
  • Umplutura:
  • -300 g crema de branza
  • -100 g smantana
  • -sare
  • -1 lingurita boia de ardei

Mod de preparare

Pregatim o tava de copt pe care o tapetam cu hartie si pregatim si cuptorul , il pornim la 180 grade C

Aluaturile: Fiecare aluat va fi preparat separat, deci avem nevoie de 3 boluri mai mari si de 3 castronase. Separam albusurile de galbenus. Albusurile le vom bate cu putina sare, iar in castronele punem galbenusurile. Peste galbenusuri, punem smantana, ingredientul pentru culoare, praful de copt si uleiul. Omogenizam. Batem albusurile spuma si adaugam compozitia formata din galbenus, smantana si celelalte ingrediente. Repetam operatiunea si pentru celelalte 2 aluaturi. In tava pregatita deja, punem fasii din cele trei aluaturi alternand culorile. Dam tava la cuptor pana trece testul cu scobitoarea, cca 20-30 min. Pregatim un prosop si cand scoatem tava din cuptor, o rasturnam pe prosopul umezit, cu ajutorul caruia vom rula aluatul. Il lasam la racit.

Umplutura: Branza de vaca o amestecam cu smantana, o facem pasta, sare, boia de ardei dulce sau mai puteti adauga marar verde tocat, sunca, porumb etc…. Desfacem rulada si intindem crema de branza pe toata suprafata o rulam din nou, o invelim in folie alimentara si dam la frigider pana in momentul servirii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Supa crema de gulii cu praz si cartofi la slow cooker Crock Pot
Bucataras.RO

Supa crema de gulii cu praz si cartofi la slow cooker Crock Pot

O supa crema de toamna super delicioasa si sanatoasa.

Supa crema de gulii cu praz si cartofi la slow cooker Crock Pot
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise