Un preparat sofisticat, usor de preparat !
Preparam legumele in aspic astfel: in apa clocotita cu sare fierbem 10 minute legumele congelate, apoi le strecuram si le trecem sub jet de apa rece. Se scurg bine, apoi se dau cu un praf de sare, se adauga sucul de lamaie, ulei de masline, cateva rondele de masline. Se impart legumele astfel pregatite in forme din silicon pentru briose sau savarine, se imparte si zeama lasata proportional.
Se hidrateaza gelatina in 250 ml apa rece si apoi se topeste la bain marie. Se toarna peste legumele din forme si se da la rece cel putin 2 ore, de preferat de seara pana dimineata.
Muschiuletul spalat si sters se taie in 4 bucati care apoi se subtiaza intr-o singura bucata cu lama unui cutit care apoi se intind cu un ciocan de snitele acoperite cu o folie de plastic. Se sareaza, condimenteaza si apoi se presara cascaval ras, ardeiul prajit si feliat si la capat se pune cate o jumatate de morcov fiert in apa cu sare, se ruleaza strans, se prind capetele cu scobitori de bambus, se ung cu galbenus, se trec prin fulgi de mei, se presara legumele deshidratate, condimentele uscate si se asaza in tava mai inalta, unul langa altul. Se toarna si un pahar de apa (fara sa acoperim crusta), sare, legumele deshidratate ramase, cateii de usturoi feliati, condimentele si acoperim cu o folie de aluminu. Se da 30 de minute la cuptorul incins inainte, apoi se desface folia si mai lasam sa se rumeneasca frumos. Se servesc taiate in felii de 1 cm grosime prinse deasupra legumelor(scoase din forma) in aspic.
Pofta buna!
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoEu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataFeijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...
Feijoada - tocana braziliana cu fasoleCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradPentru Mos Craciun :) Ne-am jucat astazi putin, spre bucuria Rebecai. Nu sunt spectaculoare, insa incantarea ei a fost...
Tree BrowniesIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii