Retete de pasti

Reteta Rulouri in mantie aromata cu legume in aspic

portii reteta 6 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 45m 
gatire reteta 30m 
Ursan Anisoara Anisoara postat de
Postat pe: 22-04-2018
Adaugă în cartea de bucate
Un preparat sofisticat, usor de preparat !

ingrediente

6 portii

   1 muschi subtire de porc (iepure)
   300 g amestec de legume congelat(dupa preferinta)
   un plic de gelatina
   ulei de masline
   suc de la o jumatate de lamaie
   sare
   1 lingurita de amestec uscat de condimente
   1 lingurita de legume deshidratate fara sare
   2 linguri de fulgi de mei
   1 galbenus de ou
   2 morcovi tineri
   2 ardei kapia prajiti, curatati si taiati marunt
   3 linguri de cascaval ras
   2 catei de usturoi
   2 foi de dafin
   cateva masline Kalamata

mod de preparare

Preparam legumele in aspic astfel: in apa clocotita cu sare fierbem 10 minute legumele congelate, apoi le strecuram si le trecem sub jet de apa rece. Se scurg bine, apoi se dau cu un praf de sare, se adauga sucul de lamaie, ulei de masline, cateva rondele de masline. Se impart legumele astfel pregatite in forme din silicon pentru briose sau savarine, se imparte si zeama lasata proportional.

Se hidrateaza gelatina in 250 ml apa rece si apoi se topeste la bain marie. Se toarna peste legumele din forme si se da la rece cel putin 2 ore, de preferat de seara pana dimineata.
Muschiuletul spalat si sters se taie in 4 bucati care apoi se subtiaza intr-o singura bucata cu lama unui cutit care apoi se intind cu un ciocan de snitele acoperite cu o folie de plastic. Se sareaza, condimenteaza si apoi se presara cascaval ras, ardeiul prajit si feliat si la capat se pune cate o jumatate de morcov fiert in apa cu sare, se ruleaza strans, se prind capetele cu scobitori de bambus, se ung cu galbenus, se trec prin fulgi de mei, se presara legumele deshidratate, condimentele uscate si se asaza in tava mai inalta, unul langa altul. Se toarna si un pahar de apa (fara sa acoperim crusta), sare, legumele deshidratate ramase, cateii de usturoi feliati, condimentele si acoperim cu o folie de aluminu. Se da 30 de minute la cuptorul incins inainte, apoi se desface folia si mai lasam sa se rumeneasca frumos. Se servesc taiate in felii de 1 cm grosime prinse deasupra legumelor(scoase din forma) in aspic.
Pofta buna!

Incearca si Pasca marmorata ( fara aluat)
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri in mantie aromata cu legume in aspic" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Retete de pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.