Salata de boeuf pascala

La aceasta salata am folosit carne de porc, pentru ca nu imi place cea de vita. Puteti folosi ingredientele voastre preferate. Desi unii spun ca nu exista salata de boeuf fara carne de vita, eu consider ca avem dreptul sa ne bucuram de un preparat, folosind carnea preferata. De asemenea, fiecare gateste cu resursele pe care si le permite :)

Portii
12
Timp pregatire
120 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Salata de boeuf pascala

Ingrediente

  • 500 gr carne de porc;
  • 1 kg morcovi;
  • 1 kg cartofi;
  • 100 gr castraveti murati;
  • 2 linguri generoase de mustar;
  • Piper macinat si sare, dupa gust;
  • Pentru maioneza:
  • galbenusul de la 1 ou fiert;
  • galbenusul de la 1 ou crud;
  • Ulei;
  • Zeama de lamaie;
  • Pentru decor:
  • 1 rosie;
  • Boabe de piper negru;
  • Cateva frunze de ceapa verde;
  • Cateva frunzulite de patrunjel;
  • Albusul de la oul fiert.

Mod de preparare

Punem carnea la fiert, intr-o oala incapatoare cu apa. Dupa aprox 20 de minute, cand va face spuma, o luam si putem adauga morcovii. Dupa inca 30 de minute, adaugam si cartofii. Acestea vor fierbe in total aprox 1 ora si jumatate. Le lasam la racit aprox 1 ora.

Taiem cubulete mici cartofii, carnea, morcovii si muraturile si le punem intr-un vas mare. Amestecam bine cu mustarul, sare si piper. Acest proces dureaza cam o ora (chiar mai putin daca avem ajutoare in bucatarie :) 

Pregatim maioneza: se amesteca intr-un vas galbenusul de la un ou crud, galbenusul de la un ou fiert cu putina sare si zeama de lamaie. Se toarna incet ulei amestecand continuu. Este gata cand se obtine o maioneza cremoasa si fina. Albusul ramas de la oul fiert il vom folosi la decorat. O parte din maioneza o adaugam in salata, iar cu cealalta parte imbracam salata. Se orneaza cu flori de maioneza (cu spritul), felii de muraturi, felii de rosie taiate in forma de lalele. Putem decora cu albusul de la oul fiert, dupa ce l-am tocat marunt, desenand oua. Pentru buburuza, am folosit un pic de miez de rosie si boabe de piper negru. Se serveste alaturi de cei dragi la masa de Paste. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide