Retete de pasti

Reteta Salata de boeuf pascala

portii reteta 12 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h 
gatire reteta 1h 
anca e. voicu postat de
Postat pe: 18-04-2017
Adaugă în cartea de bucate
>
La aceasta salata am folosit carne de porc, pentru ca nu imi place cea de vita. Puteti folosi ingredientele voastre preferate. Desi unii spun ca nu exista salata de boeuf fara carne de vita, eu consider ca avem dreptul sa ne bucuram de un preparat, folosind carnea preferata. De asemenea, fiecare gateste cu resursele pe care si le permite :)

ingrediente

12 portii

   500 gr carne de porc
   1 kg morcovi
   1 kg cartofi
   100 gr castraveti murati
   2 linguri generoase de mustar
   Piper macinat si sare, dupa gust
Pentru maioneza:
   galbenusul de la 1 ou fiert
   galbenusul de la 1 ou crud
   Ulei
   Zeama de lamaie
Pentru decor:
   1 rosie
   Boabe de piper negru
   Cateva frunze de ceapa verde
   Cateva frunzulite de patrunjel
   Albusul de la oul fiert.

mod de preparare

Punem carnea la fiert, intr-o oala incapatoare cu apa. Dupa aprox 20 de minute, cand va face spuma, o luam si putem adauga morcovii. Dupa inca 30 de minute, adaugam si cartofii. Acestea vor fierbe in total aprox 1 ora si jumatate. Le lasam la racit aprox 1 ora.

Taiem cubulete mici cartofii, carnea, morcovii si muraturile si le punem intr-un vas mare. Amestecam bine cu mustarul, sare si piper. Acest proces dureaza cam o ora (chiar mai putin daca avem ajutoare in bucatarie :) 

Pregatim maioneza: se amesteca intr-un vas galbenusul de la un ou crud, galbenusul de la un ou fiert cu putina sare si zeama de lamaie. Se toarna incet ulei amestecand continuu. Este gata cand se obtine o maioneza cremoasa si fina. Albusul ramas de la oul fiert il vom folosi la decorat. O parte din maioneza o adaugam in salata, iar cu cealalta parte imbracam salata. Se orneaza cu flori de maioneza (cu spritul), felii de muraturi, felii de rosie taiate in forma de lalele. Putem decora cu albusul de la oul fiert, dupa ce l-am tocat marunt, desenand oua. Pentru buburuza, am folosit un pic de miez de rosie si boabe de piper negru. Se serveste alaturi de cei dragi la masa de Paste. Pofta buna!

Incearca si Friptura de miel coroana
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de boeuf pascala" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Retete de pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.