Saslac de miel (Frigarui)

Pentru saslac de miel (frigarui cu miel) carnea se dezoseaza si se taie in bucati patrate, care se tin in bait 2 ore. Ceapa se curata, se spala si se taie rondele.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Saslac de miel (Frigarui)

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de miel cu os 1,2 kg
  • ulei 50 ml
  • sare dupa gust bait 500 ml
  • apa 500 ml
  • Pentru garnitura :
  • orez 200 g
  • ceapa verde 75 g
  • rosii proaspete 75 g
  • ardei gras 75 g
  • unt 25 g
  • patrunjel verde 1 legatura
  • sare si piper dupa gust
  • Pentru frigarui :
  • ardei gras 50 g
  • rosii 50 g
  • ceapa 25 g

Mod de preparare

Pentru saslac de miel carnea se dezoseaza si se taie in bucati patrate, care se tin in bait 2 ore. Ceapa se curata, se spala si se taie rondele. Rosiile si ardeii grasi pentru frigarui se spala, se taie felii de marimea bucatilor de carne. Rosiile, ardeii grasi, ceapa verde se spala si se taie marunt. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati si se spala. Orezul se inabusa in unt, se adauga ceapa verde, ardeiul gras, rosii si se continua inabusirea. Dupa 3-6 minute se adauga 500 ml apa si se lasa sa fiarba cu vasul acoperit. Bucatile de carne se scot din bait, se insira pe frigarui alternand cate o bucata de rosie, ardei gras, ceapa. Frigaruile astfel pregatite se frig pe gratarul cu ulei incins. Se sareaza dupa frigere.


Saslacul de miel se serveste cald, cu garnitura de orez si patrunjel verde deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide