Stufat de miel cu menta

• fasonati antricotul de miel si taiati-l fasii• puneti toate bucatile intr-un castron incapator• asezonati mielul cu sare

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
180 minute
Complexitate
redusa
Stufat de miel cu menta

Ingrediente

  • Pentru marinada:
  • antricot de miel - 1 kg
  • menta proaspata - 8 frunze
  • coriandru boabe - 1 lingura
  • zeama de lamaie - 34 linguri
  • piper alb - dupa gust
  • sare - dupa gust
  • vin rosu demisec - 25 ml
  • usturoi - 2 catei
  • Pentru gatit:
  • ceapa verde - 1 legatura
  • usturoi verde - 1 legatura
  • usturoi - 3 catei
  • unt cu ierburi / unt normal - 50 g
  • vin rosu demisec 50 ml
  • apa 100 ml
  • ulei de masline - 1 lingurita
  • turmeric (curcuma) - 1 lingurita
  • zeama de lamaie - 2 linguri
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

• fasonati antricotul de miel si taiati-l fasii
• puneti toate bucatile intr-un castron incapator
• asezonati mielul cu sare si piper
• zdrobiti boabele de coriandru intr-un mojar
• tocati menta si usturoiul marunt
• adaugati toate ingredientele peste miel si amestecati bine
• puneti folie de plastic pe deasupra si lasati-l la marinat 48 de ore
• tocati ceapa verde, usturoiul verde si usturoiul simplu
• scoateti mielul din frigider si adaugati-l in slow cooker Crock Pot 4,7 L Digital
• peste acesta puneti ceapa verde, usturoiul verde si cel simplu, urmat de untul cu ierburi, turmeric, zeama de lamaie, putina sare si piper, ulei de masline, apa si vin
• setati slow cooker Crock Pot 4,7 L Digital pe modul de gatire High si timpul de 3 ore
• asezonati cu sare si piper cu 15 minute inainte de a se termina programul de gatit.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Samosa cu cartofi

Samosa cu cartofi

Samosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...

Samosa cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tarta de post cu ciuperci
1
Aperitive cu ciuperci

Tarta de post cu ciuperci

Aluatul este un aluat de tarta, dar fara oua : o cana de apa, 150 g margarina, o lingurita de sare, o lingura de praf de...

Tarta de post cu ciuperci
Supa ungureasca de chimen
2
Supe de legume

Supa ungureasca de chimen

Supa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...

Supa ungureasca de chimen
Sos tartar cu patrunjel
3
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos tartar cu patrunjel

Pentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...

Sos tartar cu patrunjel
Pandispan cu rahat
4
Prajituri

Pandispan cu rahat

N-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...

Pandispan cu rahat
Parteneri
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
ReteteCulinare.RO

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta