Tarta cu blat fraged din rulouri cu pudra de roscove si umplura de mere

Inspiratie si gust!

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Tarta cu blat fraged din rulouri cu pudra de roscove si umplura de mere

Ingrediente

  • blat fraged tarta:
  • 2 oua
  • 500 g faina
  • 150 g zahar
  • 200 g amidon alimentar
  • 250 g margarina
  • un praf de sare
  • 2 -3 linguri pudra de roscove
  • Umplutura:
  • 5 mere mari galbene
  • un praf de scortisoara
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de miez de nuca prajit si maruntit sau rupt mai marunt

Mod de preparare

Se mixeaza margarina moale cu zaharul si galbensurile. Albususrile se mixeaza cu un praf de sare si apoi cu zaharul pana se intaresc. Se incorporeaza bezeaua obtinuta in amestecul de margarina si se toarna faina amestecata cu amidonul alimentar.

Se mixeaza bine, apoi aluatul se imparte in 2 jumatati egale, infasurate fiecare in celofan, se dau la rece cel putin o ora, dar ideal ar fi sa se lase de seara pana dimineata.

Se scoate aluatul din celofane si se intinde in 2 bucati dreptunghiulare subtiri. Pe fiecare foaie de aluat intinsa se presara pudra de roscove, apoi se ruleaza strans, obtinand 2 rulade care se baga amandoua in celofan, 30 minute la congelator.

Se scot rulourile din celofan si se taie in felii de rulada groase de 1 cm fiecare. Se asaza fiecare rulada una langa alta, se acopera cu celofan si se intinde cu sucitorul in foaie rotunda un pic mai mare ca diametru decat forma de tarta. Foaia rotunda intinsa o asezam in forma de tarta.

Curatam merele de coaja si 3 dintre ele le taiem felii subtiri, iar 2 le dam prin razatoare. Le amestecam cu miezul de nuca, zaharul si un praf de scortisoara. Turnam peste foaia de tarta acest amestec de mere. Se acopera deasupra cu foaia intinsa cu diametrul formei, procedand ca la prima foaie; taiem rulade, le asezam una langa alta si le intindem cu sucitorul, apoi acoperim umplutura, presam marginea tartei si intepam cu o furculita din loc in loc. Se da 10 minute la cuptor preincalzit, la foc iute, apoi dam la foc mai mic inca 10-15 minute pana se raceste. Taiem tarta dupa ce se raceste un pic. Are aluatul foarte fraged, iar pudra de roscove ii da un gust deosebit de bun.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci