Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Portii
8
Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
medie
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Ingrediente

  • * 500 g carne de miel
  • * 500 g piept de curcan
  • * 250 g bacon feliat fin
  • * 2 oua
  • * 1 legatura ceapa verde
  • * 50 de grame de unt
  • * 40 de ml de coniac
  • * 1 ramura mica de rozmarin
  • * tarhon
  • * 1 ardei galben
  • * 1 ardei rosu
  • * nucsoara razuita
  • * usturoi
  • * sare si piper

Mod de preparare

Pieptul de curcan se taie in fasii, se sareaza si se pipereaza.

Se topeste untul in tigaie, se adauga ceapa tocata marunt.

Cand ceapa se inmoaie, se trage deoparte si se lasa sa se raceasca.

Carnea de miel se toaca prin masina de macinat carne.

Un ou se fierbe tare.

Peste carnea tocata se adauga: ceapa calita, oul, rozmarinul tocat fin, tarhonul, se rade nucsoara, usturoiul curatat si pisat,

sare si piper si in final coniacul.

Se framanta compozitia sa se omogenizeze bine.

Se pun ardeii curatati, spalati si taiati cubulete mici, si galbenusul si albusul de ou fiert tocat.

Se amesteca din nou foarte bine.

Dovleceii se spala si se taie felii subtiri pe lungime.

Se ia o tava lunga folosita pentru chec si se tapeteaza cu seminte de in, apoi cu feliile de dovlecei si bacon.

Se preseaza in fundul formei un strat din compozitia cu carne macinata.

Se continua cu pieptul de curcan taiat fasii, asezate pe lungime.

Deasupra se primul strat, se preseaza din nou un strat de carne tocata si tot asa pana cand se epuizeaza ingredientele.

Se acopera cu baconul, felii de dovlecel si seminte de in.

Se preseaza cu grija.

Terina se coace timp de o ora in cuptorul preincins la 200 grade Celsius, in baie de apa clocotita (se asaza forma cu terina

intr-o tava mai mare in care se toarna 1 litru de apa clocotita).

Se lasa sa se raceasca in forma timp de 12 ore, apoi se rastoarna si se taie felii.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Crap in foi de dafin, stropit cu vin rosu
Bucataras.RO

Crap in foi de dafin, stropit cu vin rosu

O alta reteta deosebita, preluata din cartea virtuala descoperita intr-unul din mailurile vechi... Intrucat eu n-am stiut...

Crap in foi de dafin, stropit cu vin rosu
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise