O salata delicioasa, usoara, o reteta de primavara!
Se fierb cartofii in coaja in apa cu sare, cand sunt fierti, se strecoara si se lasa cartofii sa se raceasca foarte bine. Carnea spalata se pune la fiert impreuna cu radacinoasele curatate si spalate bine cu un praf de sare si se spumeaza daca este cazul. Se lasa sa fiarba bine, scurgem supa si lasam carnea si zarzavatul sa se raceasca bine.
Intre timp pregatim maioneza mixand galbenusurile fierte cu cel crud, adaugand un praf de sare si ulei turnat in fir subtire. Cand am incorporat tot uleiul, adaugam mustarul.
Cartofii curatati de coaja se taie cubulete mici si se amesteca cu carnea suvitata si maruntita si zarzavatul taiat cubulete fine. Se sareaza si pipereaza, se amesteca usor cu o lingura sa se intrepatrunda gusturile. Salata se serveste amestecata cu maioneza si pentru iubitorii de muraturi se adauga si castraveciori murati taiati marunt.
Eu aceasta salata o prepar atunci cand o consum, in cantitatea necesara. Ce ramane, tin separat in recipiente acoperite cu capac, la frigider. Carnea, cartofii si radacinoasele le tin separat de castraveciori si maioneza. In acest mod, este mult mai delicioasa preparata momentul consumarii.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii