Salata Caprese

Despre salata Caprese am tot auzit la tv, la o reclama, care cred ca era la un brand de mozzarella, si m-am gandit: "Ce interesant! Ia sa fac si eu, ca tot prezinta si ingredientele!". M-am uitat pe internet, si intr-adevar, scria ca doar rosii, mozzarella, busuioc si ulei de masline contine aceasta minunata salata. M-am apucat de treaba, aranjamentul de pe farfurie fiind inspirat tot de pe internet, de la diverse bloggerite. Painea prajita este optionala. Am pus-o pentru ca am vazut asa ceva intr-o emisiune, numai ca salata era servita la pahar, si mi-a placut si aceasta idee.

Portii
1
Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Salata Caprese

Ingrediente

  • 3 rosii lunguiete (250 g);
  • o bucata de mozzarella (a fost la pachet de 125 g, dar am folosit circa 50 g);
  • 3 frunze de busuioc proaspat;
  • putin piper negru macinat;
  • doua linguri de ulei de masline;
  • sare.
  • In plus:
  • 3 felii de paine alba;
  • o forma de steluta metalica pentru decupat.

Mod de preparare

Din feliile de paine alba se decupeaza 6 stelute, care se prajesc la grill. Rosiile se spala si se taie felii subtiri, indepartand capetele. Mozzarella se taie in felii groase, apoi se decupeaza 7 stelute din ele. Se mai taie cateva cubulete din restul de mozzarella. Pe o farfurie se aseaza circular feliile de rosii, apoi din loc in loc, pe cate o felie de rosie se pune o steluta de mozzarella, iar la final se aseaza cubuletele. Se spala frunzele de busuioc, se toaca si se presara peste salata. Se adauga putina sare (eu am adaugat sarea dupa ce am facut pozele de prezentare a salatei), putin piper negru macinat si doua linguri de ulei de masline. Ca salata sa fie mai interesanta, am adaugat la final si stelutele din paine prajita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide