Ceapa se taie fideluta si se asaza intr-o salatiera plata cu suprafata mai mare. O rosie de marime potrivita se arunca in apa fierbinte o jumatate de
Ceapa se taie fideluta si se asaza intr-o salatiera plata cu suprafata mai mare. O rosie de marime potrivita se arunca in apa fierbinte o jumatate de minut, se scoate si se cojeste usor cu un cutit ascutit, se taie felii peste ceapa.
La 400 ml de apa se adauga 3 linguri de otet de mere, 2 linguri mari de glucoza, o lingurita cu sare, sosul obtinut se toarna peste rosii.
Rosiile se acopera la randul lor cu 4 bucati de ardei verzi taiati rondele subtiri. Inainte de consum, se lasa la frigider o jumatate de zi.
Se serveste pe farfurii mai mici, ca rosiile sa nu se rupa, se picura cativa stropi de ulei de salata deasupra.
Sosul se imparte proportional in fiecare farfurie.
Iubitorii gusturilor picante pot presara pe ea chimen roman.
Pofta buna!
Va recomandam si alte retete salate:
Salata de vinete cu maioneza
Salata de cartofi
Salata de icre negre
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii