Salata de fasole verde si pere

1. Cartofii se spala si se fierb in apa cu sare, cca. 20 de minute. Apoi, se curata de coaja si se lasa sa se raceasca. 2. Scoatem fasolea verde din c

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 gr. cartofi
  • sare
  • 1 ramurica cimbru (sau uscat)
  • 300 gr. fasole verde (din conserva)
  • 2 pere
  • 100 gr. sunca de Praga (sau salam de sunca
  • nu prea gras) taiata fasii
  • 100 gr. smantana
  • 4 linguri otet
  • 4 linguri ulei
  • 1/2 manunchi de patrunjel verde
  • zahar si piper proaspat macinat

Mod de preparare

1. Cartofii se spala si se fierb in apa cu sare, cca. 20 de minute. Apoi, se curata de coaja si se lasa sa se raceasca.

2. Scoatem fasolea verde din conserva si o scurgem de zeama.

3. Cartofii se taie bucati de cca. 5 mm. grosime si impreuna cu fasolea scursa se pun intr-un bol. Perele se curata de coaja si seminte, se taie felii si impreuna cu sunca taiata fasii si amesteca cu fasolea si cartofii.

4. Smantana se amesteca cu otetul, uleiul, sarea, piperul, patrunjelul tocat si zaharul si se amesteca cu legumele si perele.
Salata-un fel de mancare foarte usor si recomandat dupa felurile mai satioase de sarbatori-se serveste in pahare cu picior, in care culorile ingredientelor se pun mult in valoare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc