Resturile de carne de vaca sau de porc slaba, fiarta in supa, sau resturile de friptura de vaca, porc, pasare de curte sau vinat se taie marunt. Se po
Resturile de carne de vaca sau de porc slaba, fiarta in supa, sau resturile de friptura de vaca, porc, pasare de curte sau vinat se taie marunt. Se pot folosi si mai multe feluri de carne ramase de la pregatirea diferitelor bucate. Cartofii noi se fierb si, cind sint gata, se taie felioare. Se pot folosi si cartofi prajiti, ramasi neconsumati. Morcovul se fierbe sau asa crud se curata si se da prin razatoarea cu gauri mari. Salata de laptuci se desface foaie cu foaie si se spala bine in cit mai multe ape. Castravetele se curata, se gusta capetele sa nu fie amare, se taie in doua de-a lungul, se scot semintele care sint indigeste, apoi se taie felii subtiri. Telina se curata, se spala si se da prin razatoarea cu gauri mari. Fasolea si mazarea se pun la fiert separat, in apa sarata clocotita. Vasul in care fierbe fasolea sau mazarea nu se acopera pentru a se pastra culoarea verde frumoasa. Cind sint gata, se rastoarna intr-o strecuratoare pentru a se raci si scurge. Ceapa sau usturoiul verde se curata, se spala si se taie in bucatele de 1-2 cm. Maslinele se taie in doua si se scot simburii. Dintr-un galbenus crud, sarat dinainte si un galbenus fiert tare, frecate impreuna, mereu in acelasi sens, cu uleiul turnat picatura cu picatura, se prepara o maioneza care se subtiaza apoi cu mustar si zeama de lamiie, adaugate, de asemenea putin cite putin. Intr-un castron se pun impreuna carnea, cartofii, morcovul, castravetele, fasolea, mazarea, ceapa sau usturoiul, maslinele si eventual putin hrean ras. Se amesteca totul bine, dar cu grija, cu maioneza. Se gusta pentru a se vedea daca nu mai trebuie sare, zeama de lamiie sau piper, apoi toata compozitia se pune in salatiera, peste frunze de salata de laptuci.
Se garniseste cu albus fiert tare si tocat, cu mazare dupa gustul fiecaruia
Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu pruneMusacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...
Musaca greceasca de vinetePrajitura Floare de colt este o reteta de prajitura cu doua tipuri de creme si fructe, o prajitura delicioasa pe masura...
Prajitura Floare de ColtPentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.
Lichior de bere de casaSunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...
MutabalOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoAmandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...
Amandina insiropata cu cafeaA iesit o rulada asa de buna cu un blat moale, completat cu branza si sunca, ce mai, perfecta pentru masa de Revelion!
Rulada cu sunca si branza de capraPandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii