Salata de vara cu carne

Resturile de carne de vaca sau de porc slaba, fiarta in supa, sau resturile de friptura de vaca, porc, pasare de curte sau vinat se taie marunt. Se po

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr. carne fiarta sau fripta
  • 250 gr. cartofi noi
  • 1 buc. morcov
  • o salata de laptuci
  • 1 buc. castravete proaspat
  • 100 gr. fasole verde
  • 100 gr. mazare
  • citeva fire de ceapa sau usturoi verde
  • citeva masline
  • 2 oua
  • 1 buc. telina
  • 5-6 linguri ulei
  • 2 linguri zeama de lamiie
  • sare
  • piper
  • mustar dupa gust; putin hrean ras

Mod de preparare

Resturile de carne de vaca sau de porc slaba, fiarta in supa, sau resturile de friptura de vaca, porc, pasare de curte sau vinat se taie marunt. Se pot folosi si mai multe feluri de carne ramase de la pregatirea diferitelor bucate. Cartofii noi se fierb si, cind sint gata, se taie felioare. Se pot folosi si cartofi prajiti, ramasi neconsumati. Morcovul se fierbe sau asa crud se curata si se da prin razatoarea cu gauri mari. Salata de laptuci se desface foaie cu foaie si se spala bine in cit mai multe ape. Castravetele se curata, se gusta capetele sa nu fie amare, se taie in doua de-a lungul, se scot semintele care sint indigeste, apoi se taie felii subtiri. Telina se curata, se spala si se da prin razatoarea cu gauri mari. Fasolea si mazarea se pun la fiert separat, in apa sarata clocotita. Vasul in care fierbe fasolea sau mazarea nu se acopera pentru a se pastra culoarea verde frumoasa. Cind sint gata, se rastoarna intr-o strecuratoare pentru a se raci si scurge. Ceapa sau usturoiul verde se curata, se spala si se taie in bucatele de 1-2 cm. Maslinele se taie in doua si se scot simburii. Dintr-un galbenus crud, sarat dinainte si un galbenus fiert tare, frecate impreuna, mereu in acelasi sens, cu uleiul turnat picatura cu picatura, se prepara o maioneza care se subtiaza apoi cu mustar si zeama de lamiie, adaugate, de asemenea putin cite putin. Intr-un castron se pun impreuna carnea, cartofii, morcovul, castravetele, fasolea, mazarea, ceapa sau usturoiul, maslinele si eventual putin hrean ras. Se amesteca totul bine, dar cu grija, cu maioneza. Se gusta pentru a se vedea daca nu mai trebuie sare, zeama de lamiie sau piper, apoi toata compozitia se pune in salatiera, peste frunze de salata de laptuci.
Se garniseste cu albus fiert tare si tocat, cu mazare dupa gustul fiecaruia

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Chiftelute cu sunca si masline
Bucataras.RO

Chiftelute cu sunca si masline

Iata inca o noutate in materie de reteta de chiftelute. Aproape ca nu-mi venea sa cred ca pot face aceasta combinatie. Am...

Chiftelute cu sunca si masline
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa